5 razlogov, zakaj morate vsako leto na počitnice z mamo

5 razlogov, zakaj morate vsako leto na počitnice z mamo (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2019

Vsi, ki radi potujemo, vedno iščemo družbo partnerja, moža prijatelja ali pa jo mahnemo po svetu kar sami. A naj vam povemo, da je potovanje z mamo zelo dobrodejno in nekaj kar vam bo ostalo v spominu celo življenje. Za vas imamo 5 razlogov, zakaj vsaj enkrat na leto potujte s svojo mamo.

Nadoknadili boste čas, ko nista skupaj 


Tudi če živite v Sloveniji, kjer razdalje niso tako velike kot v ZDA ali Rusiji, in mama živi praktično v sosednji ulici, nikoli zares ne najdemo časa le zanjo. Za mizo se srečamo le ob praznikih in rojstnih dnevih, a vseeno jo morate deliti še z drugimi ljudmi. Vzemite si čas in odpotujte sami z njo, saj bosta imeli čas za klepet in druženje.

Dragoceni spomini


Zdaj ste odrasli in končno mama na tem potovanju nima več obveznosti in skrbi. Pojdita nekam, kjer vama bo obema všeč, privoščita si kakšno lokalno hrano in kozarec vina, ter ustvarita nepozabne skupne spomine.

Videli boste, kako kul mamo imate v resnici

 
Na potovanju boste začeli ceniti njene lastnosti, ki jih morda do zdaj sploh niste opazili – kako se pogovarja z ljudmi, obvlada situacijo in se sproščeno podaja v nove dogodivščine. Šele ko odrastemo, spoznamo, kako v redu starše imamo v resnici. 

Bolje se bosta spoznali


Veliko mam je tako predanih, da pozabijo na druge značilnosti svoje osebnosti in velikokrat pozabijo tudi na svoje interese. Morda bo to prvikrat, ko bosta z mamo prekinili tradicionalne vloge – mama – hči in bosta postali prijateljici.

Jasno vam bo postalo, kako velika je njena ljubezen do vas


Mama vam bo sledila na vse kraje in lokacije, ki si jih boste želeli ogledati, pa čeprav bo že utrujena in lačna. Videli boste, kako vas ima rada, saj je za vas pripravljena narediti čisto vse. Naredila bo 100 fotografij, saj ve koliko vam to pomeni. Pazila bo, da ste siti in da vas nihče ne nadleguje. In to je najlepše pri mamah – nikoli vas ne nehajo ljubiti in skrbeti za vas. Skupno potovanje vam bo ponovno pokazalo njeno neskončno ljubezen.

L.T.D.

Preberite še: Kako se v mrazu, dežju in temi motivirati za trening? ali 7 načinov, kako nekomu pomagati, da ga imamo radi.