5 stvari, ki se jih boste naučili na potovanju s partnerjem

5 stvari, ki se jih boste naučili na potovanju s partnerjem (foto: Profimedia) Profimedia
8. 8. 2017

Nekateri pravijo, da naj bi, preden se odločimo za zvezo z nekom, s to osebo najprej nekaj časa skupaj potovali. Potovanja namreč iz nas potegnejo najboljše... pa tudi najslabše.

Na potovanjih se namreč soočimo z nepredvidljivimi izzivi – tako kot tudi vselej v življenju in v odnosih. Takrat vidimo, kako se znajdemo v nepredvidljivih situacijah. Zato je skupno potovanje odličen test za medsebojno spoznavanje. Bolj avanturistično popotovanje, boljši test. V vikend oddihu s polnim penzionom v toplicah verjetno ne boste našlih svojih ali partnerjevih šibkih točk.

Na potovanjih s partnerjem preživimo skoraj 24 ur na dan. Lahko opazimo, kako otroško in histerično se obnaša partner ali mi sami, ko smo lačni, utrujeni, zaspani. Takrat partner vidi, kako izgledamo, ko nam je slabo, imamo prepotena oblačila, predstavnice nežnejšega spola ostanejo brez ličil in brez zlikane frizure. Ženske, ko vam partner v takšnem stanju reče: “Kako lepa si,” takrat veste, da imate pravega partnerja, kajne?

Skupna potovanja torej niso vedno enostavna (tako kot tudi skupno življenje). Zahtevajo potrpežljivost in… veliko ljubezni.

Kaj se torej zgodi na skupnih potovanjih?

 1. Resnično spoznamo osebo

Čeprav so potovanja lahko odlična sprostitev in zabava, so lahko tudi stresna. In v stresu zares spoznamo človeka. Takrat vidite, kako se partner odziva v stresnih situacijah, ko denimo zamudita vlak ali avtobus. Nihče si verjetno ne želi biti z nekom, ki naredi paniko iz vsake malenkosti.

2. Spoznamo, ali se lahko na osebo zanesemo

Če se lahko zanesete na partnerja med potovanjem, se lahko tudi v življenju. Takrat spoznate, kako delujeta kot ekipa, kako kompatibilni ste v resnici. Prav tako pa lahko tudi vidite, kako partner poskrbi za vas, ko potrebujete pomoč.

3. Vidimo človeka izven njegove cone udobja

V odnosu moramo biti ves čas pripravljeni na sprejemanje drugačnosti. Na popotovanjih lahko vidimo, kako oseba reagira na drugačnost, na novo in neznano, na druge kulture, navade in jezike. Jih spoštuje in sprejema ali ne mara drugačnosti? 

4. Testiramo pripravljenost na kompromise

Potovanja so odličen detektor, koliko je partner pripravljen na sklepanje kompromisov. Naravno je, da si vsak želi nekaj drugega, početi druge stvari, a pomembno je, kako situacijo skupaj rešita. Koliko zapraviti za prenočišče, kam iti jesti, kaj si ogledati? Je nekdo v odnosu, ki vedno želi, da je vse, kakor si on želi ali upošteva tudi vaše želje?

5. Ustvarjamo skupne spomine

In nenazadnje bosta skupaj ustvarjala spomine, ki si jih boste zapomnili do konca življenja. Vnukom bosta lahko pripovedovala, kako ste se izgubila na ulicah tujega mesta ali bežala pred divjimi zvermi v gozdu... 

Ja, skupna in nepozabna doživetja so tista, ki štejejo največ.

Povzeto po: adventureinyou.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri