7 stvari, ki jih je pri naslednjem potovanju bolje pustiti doma

7 stvari, ki jih je pri naslednjem potovanju bolje pustiti doma (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2017

Ko se na potovanje odpravljate z avtodomom, šotorom ali prikolico, morate oklestiti spisek nujnih potrebščin, saj se med vašo prtljago že tako ali tako znajde polovica kuhinjske opreme, higienske potrebščine, kolo … Naslednje stvari pa zagotovo lahko pustite doma.

Odvečna hrana

Hrana, ki jo boste morda pojedli, če vam zmanjka zaloge makaronov, zelenjave in drugih vnaprej pripravljenih obrokov, je le nepotrebna teža pri prevažanju. Juha za nujne primere, če na počitnicah kdo zboli ali si je v vročih 30 stopinjah vseeno zaželite, jemlje prostor in verjetno jo boste prinesli nazaj domov. Obroke skušajte načrtovati vnaprej in se izognite kupovanju stvari, ki jih ne potrebujete. Če potovanje vključuje več postankov, boste imeli dovolj časa, da skočite v trgovino po prigrizke.

Kuhinjski pripomočki in naprave

Ko boste izdelovali jedilnik, na koncu zapišite vso kuhinjsko opremo, ki jo boste potrebovali za pripravo kosila ali večerje. Omejite količino posode, saj ni potrebno, da vsako jed pripravite v svojem loncu, za zajtrk pa si takrat privoščite nekaj, kar ne vključuje naprave za delanje vafljev. Cilj počitnic je sprostitev in odmik od vsakdanjih dolžnosti, zato naj bo tudi hrana preprosta za pripravo.

Elektronske naprave 

Čeprav je priporočljivo, da imate zaradi varnosti s seboj telefon in shranjene nujne številke, lahko druge elektronske naprave pustite doma. Poskrbite za glasbo in kar bi utegnili še potrebovati, elektronska sporočila in družbena omrežja pa lahko počakajo kakšen teden. Sedaj imate priložnost, da se končno zares odklopite in sprostite misli, napolnite baterije ter se vrnete spočiti in zagreti za delo.

Priključki

Skušajte se izogniti temu, da bi na avtodom priključili še avtomobil, dodatno prikolico ali čoln. Če brez tega zares ne gre, skušajte tisto, kar boste vlekli za seboj, narediti čim lažje. Imejte v mislih, da boste tudi to morali plačati, zato skušajte omejiti stroške. 

Oblačila za vsako priložnost

Skrivnost počitnic z avtodomom, šotorom ali prikolico je ta, da mora vse ostati preprosto. Če s seboj odpeljete vso garderobo, kar jo premorete, vam ne bo zasedla le prostora, ampak tudi napolnila koš za umazano perilo, kar boste kasneje obžalovali. Namesto tega izberite kose oblačil, ki jih zlahka kombinirate.

Torba z orodjem

Zagotovo boste potrebovali nekaj nujnega orodja za manjša popravila, vendar ni potrebe po tem, da s seboj vzamete celotno zbirko, ki ste jo ustvarili skozi leta in je še nikoli zares uporabili. Realno ocenite, kaj boste na poti lahko popravili sami in kaj boste morali prepustiti znanju mehanika.

Negativnost

Ne glede na to, kam greste, morata biti cilj potovanja sproščenost in zabava. Pustite za seboj stres vsakdanjega življenja in nikoli ne pozabite na dobro voljo. Stvari bodo šle narobe in vse ne bo šlo po načrtu - tega ne morete preprečiti. Vaš odziv bo odločal o tem, ali boste na počitnice hoteli pozabiti, ali pa boste zgodbo še dolgo pripovedovali prijateljem.

Preberite tudi: