Avstrijska Koroška - vznemirljive izletnške točke in nepozabno doživetje v pustolovskih parkih

Avstrijska Koroška - vznemirljive izletnške točke in nepozabno doživetje v pustolovskih parkih (foto: Promocijski material) Promocijski material
16. 4. 2014

Vznemirljive izletniške točke, neskaljeno kopališko veselje in čarobna doživetja v naravi.

Sončen jug Avstrije obljublja nepozabne počitnice za velike in male navdušence. In vse to sredi neokrnjene naravne pokrajine s toplimi kopališkimi jezeri, ki so čista kot pitna voda in umeščena v slikovito gorsko pokrajino, obdano s čudovitim, blagim podnebjem regije Alpe-Jadran.

Visoko na razgledni stolp Jedvovce

Nepozaben panoramski razgled na celotno avstrijsko Koroško in njene meje se razprostira z vrha Jedvovce (Pyramidenkogel) na Vrbskem jezeru.

Sto metrov visok razgledni stolp s tremi platformami, ki so ga odprli lani, zagotavlja čudovit razgled na prekrasno gorsko pokrajino in koroška jezera.

Z najvišjim pokritim toboganom v Evropi je stolp prava pustolov­ska zabava za otroke.

Živalska doživetja

Prav živalsko je lahko v živalskem vrtu na Gori opic (Affenberg) pri Beljaku. Tukaj se lahko skozi gozd sprehodite s 152 japonskimi opicami makako, lahko jih držite tudi za roke.

Naslednja živalska izletniška destinacija na avstrijskem Koroškem je živalski vrt Rožek (Rosseg), kjer lahko med drugim občudujete rise in jelene.

Doživite vsak dan nekaj novega v naravi avstrijske Koroške

Kaj bi lahko bilo lepše kot raziskovanje travnato zelenih planin in vrhov koroškega gorskega sveta na sončen in topel poletni dan?

Na Visokih turah (Turracher Höhe) vabi sankaški tobogan Nocky Flitzer z dolžino 1,6 kilometra, po katerem se lahko z gorske postaje spustite v dolino. Vesele urice pa zagotavlja nov igralni in doživljajski prostor Nockys Almzeit z radoved­nim zajčkom Nockyjem.

Druge izletniške točke v osrčju narave na avstrijskem Koroškem, ki jih je vredno obiskati, so

  • pustolovski park v soteski Čepa v Borovljah s plezalno-pustolovskimi potmi,
  • rekreativno tekmovanje Aqua Trail in skalni labirint v Mokrinah (Nassfeld),
  • smučarsko središče Katschberg s sodobno obliko iskanja zakladov, t. i. geolovom, lokostrelstvom in pohodi z maskoto,
  • dolina reke Malte in Lieser (Lieser-/Maltatal) s Pravljično miljo (Märchenwandermeile),
  • Miljsko jezero z vznemirljivim iskanjem skritih zakladov na ladji piratov kapitana Barbosse
  • ter Klopinjsko jezero (Klopeiner See) z gozdnim doživljajskim svetom in novim kolesarskim parkom Flow Country Trail za nadobudne gorske kolesarje.

Vznemirljivo potovanje po srednjem veku

Kdor si je kdajkoli želel videti, kako nastane pravi grad, naj pride v Breže (Friesach). Tukaj nastaja na površini 4000 kvadratnih metrov pravi grad.

Edinstveno je to, da bo grad v celoti zgrajen po metodah in tehnikah stare obrti. Delavci imajo na voljo le staro orodje, sodobne stroje in glasne motorje boste tukaj iskali zaman. Zato bo seveda trajalo kar nekaj let, preden bo grad dokončan.

Za mlajše goste so od letošnjega leta na voljo posebna vodenja s Frizzyjem, mojstrom gradnje gradu in maskoto, ki pozna številne skrivnosti, ki jih deli s svojimi mladimi raziskovalci.

Kartica Kärnten Card

Vrata izletniških točk na avstrijskem Koroškem družinam odpira kartica Kärnten Card, s katero lahko poljubno pogosto obiščete več kot 100 izletniških točk.

Poleg tega boste pri več kot 60 partnerjih deležni sijajnih popustov. Kartica velja od 13. aprila do 26. oktobra 2014 (www.kaerntencard.at).