Bad Kleinkircheim: Kjer je pozimi vedno zabavno

Bad Kleinkircheim: Kjer je pozimi vedno zabavno (foto: Promocijski material) Promocijski material
25. 11. 2013

Sončen zimski dan, idealno pripravljene smučarske proge, čist in svež gorski zrak, očarljive gorske koče, ki kar vabijo k sprostitvi. To je pravi smučarski užitek v zimskošportnem središču Bad Kleinkircheim - St. Oswald. Slovenci ga dobro poznamo, a kljub vsemu lahko ob vsakem obisku doživimo kakšno novo pozitivno izkušnjo.

Bad Kleinkircheim je postavljen v sanjski gorski svet koroškega dela gorovja Nockberge, celotna regija pa je znana po smučarskih terenih v kombinaciji z dobrim počutjem, ki ga zagotavljajo številna središča v kraju, kjer prirejajo tudi tekme svetovnega pokala.

Smučarjem so na voljo 103 kilometri prog, ki jih povezuje 25 žičnic, oddahniti pa si je mogoče v 23 kočah.

Smučarsko središče povezuje večji Bad Kleinkircheim s St. Oswaldom na severu, pobočja z različnimi težavnostnimi stopnjami pa razveseljujejo tako začetnike kot največje mojstre smučarskih veščin.

Cesarsko doživetje

Kdo se ne nazadnje ne bi rad spuščal in zavijal po terenih olimpijskega zmagovalca?

Bad Kleinkircheim je smučarska domovina Franza Klammerja, ki kot olimpijski zmagovalec in koroški smučarski cesar vedno znova uživa na območju med Kaiserburgom in St. Oswaldom.

Seveda tudi na smukaški progi za svetovni pokal, ki so jo poimenovali prav po njem Koroška – Franz Klammer.

Dovolj snega vse do pomladi

V Bad Kleinkircheimu so prvo žičnico zagnali že leta 1956, s 620 metri dolžine pa je bila takrat najdaljša na Koroškem. Danes vas na smučarskem območju Bad Kleinkircheim - St. Oswald čakajo najsodobnejše naprave, med njimi štiri gondole, šest sedežnic in 15 vlečnic.

Smučišče leži na višini med 1100 in 2055 metri, njegova lega pa skupaj s približno 800 snežnimi topovi, ki so vedno v pripravljenosti, zagotavlja dobre snežne razmere vse do pomladi.

K temu je treba prišteti zadnjo novost, saj bodo v sezoni 2013/2014 prvič pognali novo štirisedežnico Millstätter Bahn.

Približno 850 metrov dolgega spusta po Dolgi planini (Langalm) se ne bodo razveselile le družine, zaradi svojega nagiba bo zagotovo privabil poznavalce zarezovalne tehnike (karvinga). Poleg samega smučanja bodo lahko uživali še nad prekrasnim razgledom, saj se s proge ne vidijo samo Karavanke in Julijske Alpe, ampak je kot na dlani tudi Miljsko jezero.

Vsak smučar lahko najde kaj zase

Na smučišču Bad Kleinkircheim - St. Oswald bo vsak smučar našel kaj zase. Na vas čaka 18 kilometrov lahkih modro označenih prog, 77 kilometrov je srednje zahtevnih, rdečih prog, za najboljše pa je na razpolago osem kilometrov zahtevnejših spustov, ki so označeni s črno.

Užitek je vedno zagotovljen. Ko smo ravno pri užitku: odpočiti si je mogoče ne samo v prijetnih smučarskih kočah, ampak tudi na kavčih in klopeh, postavljenih v zatišne lege ob smučišču! In ko boste po postanku spet čili, se lahko s svežo močjo podate na progo z meritvijo hitrosti in preverite, ali ste že pripravljeni za nastop na svetovnem pokalu.

Užitek tudi s pestrostjo

Na eni strani smučarji, ki oblečeni in opremljeni po zadnji modi lovijo sončne žarke in poglede drugih, na drugi strani športni navdušenci, ki jim smučanje nikoli ni prehitro in nimajo časa, da bi se ustavili kaj dlje kot med vožnjo z žičnico.

Ta pestrost gostov, ki imajo vendarle eno skupno lastnost – vsi iščejo užitek –, naredi Bad Kleinkircheim za poseben kraj.

Le redkokje v Alpah boste našli tako široko ponudbo najrazličnejših  aktivnosti, ki jih ponuja kombinacija sodobne smučarske infrastrukture in edinstvena ponudba dobrega počutja v tamkajšnjih termah.

Raj za družine

Celotna regija Bad Kleinkircheim - St. Oswald je idealen cilj za družine, tako za enodnevni obisk kot za družinski dopust.

Štiri smučarske šole na smučišču poskrbijo za profesionalno podporo na poti do smučarskega cesarja.

Najmlajši bodo svoj užitek našli v smučarskem vrtcu, kjer na podlagi prefinjenega sistema učenja popestrijo prve korake na snegu in začnejo zgodbo morebitnega novega prvaka ali prvakinje.

Otroci bodo poleg tega zagotovo uživali tudi v čarobni deželi. Da vse skupaj ni predaleč od finančnih zmožnosti staršev, so v Bad Kleinkircheimu poskrbeli s posebno ponudbo: družinski evro od 4. januarja 2014 zagotavlja smučarsko zabavo za otroke do 12. leta za zgolj 1 evro na dan (www.familien-euro.at).

Vse na enem mestu

Popolno zimsko idilo zaokrožuje dodatna ponudba, med katero posebej izpostavljamo proge za smučarski tek, zimske sprehode, tudi s krplji, sankanje, vožnjo s kočijo in podobno.

Odlične restavracije, prijetni hoteli, raznovrstna popoldanska in večerna ponudba ter številne možnosti, ki jih ponujajo središča dobrega počutja, Bad Kleinkircheim - St. Oswald spremenijo v kraj, kjer boste našli vse na enem mestu. Ne pozabite: vse omenjeno so preizkusili tudi testni smučarji, udeleženci zadnjega WorldSkitesta.

V smučarsko vozovnico so nekatere aktivnosti že vštete, med njimi omenimo vožnjo z zračnico na smučišču St. Oswald (Nocktubing) in sankanje, ne smemo pa pozabiti brezplačnega avtobusa, ki povezuje številne točke v obeh krajih z izhodiščnimi žičnicami, prav tako so brezplačna parkirna mesta ob vznožju smučišč v neposredni bližini naprav.

Posebnost v sezoni 2013/2014: S cesarjem na smučišče

Začnite svoj smučarski dan na najvišji ravni. Storitev Ski vor 9 mit Franz vam bo prinesla najbolj zgodnje možne smučarske zavoje v družbi s koroškim smučarskim cesarjem Franzem Klammerjem, ki v začetku decembra praznuje 60-letnico.

Novost bo na voljo v štirih terminih, ko se boste nadobudni smučarji zbrali zjutraj ob 6.45 ob vznožju gondole Kaiserburgbahn.

Po Klammerjevem pozdravu boste pojedli ogrevalni zajtrk, od 7.30 do 9.30 pa vas čakajo blaženi zavoji s cesarjem na progi za svetovni pokal.

Sledil bo drugi del smučarskega užitka: ekskluzivni pozni zajtrk (brunch) s specialitetami alpsko-jadranske kuhinje v kotičku Klammerstubn, ki so ga uredili v čast idolu v restavraciji na vrhu gondole Kaiserburg.

K udeležbi so vabljeni vsi izkušeni smučarji, ki jih bodo spremljali smučarski vodniki, cena je 69 evrov na osebo, vanjo pa so vključeni zajtrk, pozni zajtrk (brunch) in dvourna smučarska vozovnica.

Število udeležencev je omejeno, zato se čim prej prijavite v enem od terminov:

  • 5. januar,
  • 21. januar,
  • 4. februar in
  • 25. februar 2014.
Več informacij:

Bad Kleinkirchheimer Tourismus Marketing GmbH
Dorfstraße 30, A-9546 Bad Kleinkirchheim
Tel. +43(0)4240/8212-28, Fax. +43(0)4240/8537
info@badkleinkirchheim.at
www.badkleinkirchheim.at