Bisteri južnega Jadrana

Bisteri južnega Jadrana (foto: Zlatan Otok) Zlatan Otok
9. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Hrvaški Jadran se od Istre pa do Prevlake ponaša z velikim številom naravnih lepot in sredi njih je celo tudi nekaj občudovanja vrednih sodobnih človeških stvaritev, toda nemara najlepši, najbolj ohranjen del narave je doli na jugu.

Je mogoče v kratkem času za zelo ugodno ceno okusiti najlepše in najboljše, kar je tam na voljo in je v lastni režiji pogosto nedosegljivo?

Seveda je mogoče, kadar se povežeta stari morski maček Sandi Fon, ki vodi vrhunskega organizatorja jadranj po Jadranu Just Perfect Yacht Charter, in džentelmen Playboy ter konec maja (od 22. do 25. maja) pripravita štiridnevno jadralsko-kulinarično razvajanje od Splita prek Bola na Braču z razvpito plažo Zlati rat, Hvara s Paklenimi otoki in Sveto Nedeljo ter klubi v Bolu in Hvaru.

Gurmanom se bosta na tem jadranju vtisnila v nepozaben spomin zlasti postanka na Paklenih otokih v restavraciji Meneghello in v Sveti Nedelji v restavraciji Bilo Idro, saj bodo zbrani izbrani družbi za prijazen denar ponudili izbor svojih najboljših jadranskih specialitet.

Še posebej veselo bo v Sveti Nedelji, saj bo večerja na pomolu zasebne marine sledila pokušnji vin svetovno slovečega vinarja Plenkovića v njegovi vinski kleti pod morjem, iz katere je mogoče občudovati morsko dno in mimo plavajoče ribe. Predvsem pa bomo vsako rujno kapljico srknili z velikim spoštovanjem, s takšnim, s kakršnim oni ročno skrbijo prav za vsako vinsko trto in nje plodove v strmih vinogradih nad morjem.

Glede same varnosti na jadranju bodite brez skrbi, tudi če boste pod jadri prvič, saj bodo za krmili jadrnic profesionalni krmarji, ki bodo z vami z veseljem delili svoje jadralsko znanje. Seveda vas zanimata še podroben program in cena – v spletu vtipkajte www.playboy.si/jadranje in vse vam bo v trenutku jasno.

Jasno, kot je čudovito nebo na južnem Jadranu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri