Brezplačni ladijski prevozi na relaciji Ankaran-Koper-Izola-Piran

Brezplačni ladijski prevozi na relaciji Ankaran-Koper-Izola-Piran (foto: Photo by Bram van Geerenstein on Unsplas) Photo by Bram van Geerenstein on Unsplas
2. 7. 2020

V slovenski Istri bodo v letošnji poletni sezoni potnikom na voljo brezplačni ladijski prevozi na relaciji Ankaran-Koper-Izola-Piran. Prevozi bodo potekali ob sobotah in nedeljah, dvakrat dopoldan in dvakrat popoldan. Ladja bo opremljena tudi z nosilci za kolesa, so sporočili iz Regionalnega razvojnega centra Koper.

Brezplačni ladijski prevozi so pilotna aktivnost projekta Crossmoby v sklopu programa sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020, katerega partner je Regionalni razvojni center Koper.

Kot so pojasnili, Crossmoby spodbuja trajnostno mobilnost in prek pilotnih aktivnosti vzpostavlja intermodalne storitve potniškega prometa. Ena od teh so ladijski prevozi za potnike, ki bodo potekali petnajst koncev tedna zapored, in sicer od konca junija do konca septembra.

V soboto in nedeljo

Potniki se bodo lahko vsako soboto in nedeljo med 8. in 20. uro na ladjo vkrcali oz. izkrcali v Ankaranu na pomolu pri kampu v letovišču Adria Ankaran, v Kopru na zunanji obali ob parkirišču na Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred hotelom Marina in v Piranu v pristanišču na pomolu pri rdečem svetilniku.

Ladja bo opremljena s petimi nosilci za kolesa, ki jih bo možno uporabiti brezplačno po sistemu kdor prvi pride, prvi melje.

 Vir: STA