Camargue – del Provanse, ki diši po Andaluziji

18. 8. 2012

Kraj Saintes-Maries-de-la-Mer leži ob Sredozemskem morju, krasijo ga peščene plaže, v okolici se pase kup belih konj in črnih bikov, le nekaj sto metrov iz središča se sončijo najbolj redke ptice v Evropi, za svojega pa so izbrali tudi Romi.

Vsako leto majo je namreč v mestu Saintes-Maries-de-la-Mer romarski shod ob čaščenju sv. Sare.

Del Provanse, ki diši po Andaluziji

A Saintes-Maries-de-la-Mer bolj kot po Franciji diši po Andaluziji, saj se v vseh lokalih ponašajo s paello, igra španska glasba, prirejajo portugalske bikoborbe (bik ne umre, niti ni ranjen) in prodajajo tipične obleke za vroči flamenko.

Saintes-Maries-de-la-Mer, ki se ponaša s čudovito cerkvijo, leži sredi naravnega parka Camargue, ki je bil pri UNESCU prepoznan kot biosferni rezervat in svetovna dediščina ter predstavlja eno od najbolj divjih in zaščitenih ozemelj v celotni Evropi.

Camargue

Camargue daje zavetje več kot 400 vrstam ptic, med drugim je eno od redkih evropskih bivališč velikega plamenca. Močvirja so tudi domovanje številnih vrst mrčesa.

Camargue

Po njem je poimenovano govedo in vrsta konja. Na pretežno slanih tleh Camarguea sredi tamarisk in trstja uspeva tudi morska sivka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri