10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Chioggia – miniaturne Benetke

Chioggia – miniaturne Benetke (foto: Tina Lucu) Tina Lucu
14. 5. 2013 Vir: Lisa

Naselje je namreč zgrajeno sredi morja na lesenih kolih, s kopnim pa ga povezujejo le mostovi.

Chioggia, mali ribiški kraj v bližini Benetk, je ime dobil po vrsti radiča – chioggia. Že kmalu po ustanovitvi je bilo pomembno ribiško središče, danes pa je zaradi slikovitosti tudi priljubljen turistični cilj.

Chioggia

Nastanek mesta je povezan tudi z legendo, po kateri naj bi trije begunci iz Troje, Antenor, Akvil in Klodij, prišli do severne obale Jadranskega morja in tu ustanovili naselja: Antenor Padovo, Akvil Aquileio (Oglej), Klodij pa Clodio. Iz imena Clodia se je postopoma oblikovalo današnje ime Chioggia.

Dejstvo je, da je bila Chioggia naseljena že v rimskih časih, o njej pa najdemo prve pisne sledi v bizantinskih spisih iz 5. stoletja.

Kraj se, natančneje, nahaja na južnem vhodu v beneško laguno, na majhnem istoimenskem otoku, ki je čez most povezan z večjo Sottomarino.

Chioggia

Ker je naselje zgrajeno sredi morja na lesenih kolih, za Chioggio prav vsi pravijo, da so miniaturne Benetke, a je za razliko od s turisti (pre)napolnjenih Benetk, res pravi oddih za naše telo in dušo.

Chioggia

Življenje je bolj umirjeno, domačini se na glavnem trgu zbirajo na kavi in drugih prigrizkih, otroci pa prosto norijo po coni za pešce.

Chioggia

Mestece je prepredeno z ozkimi uličicami, ogledate pa si lahko kar nekaj srednjeveških cerkvic iz 16. in 17. stoletja.

Foto: Tina Lucu

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri