Damjan Habjanič: "Na potovanjih nabiramo prepotrebne življenjske izkušnje."

Damjan Habjanič: "Na potovanjih nabiramo prepotrebne življenjske izkušnje." (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2016

Bi radi potovali, pa ne veste, kam, kako in kaj? Morda ima Damjan Habjanič iz citybreak.si za vas pravo idejo. 

Damjan, zakaj menite, da bi morali ljudje več potovati?

Ljudje bi morali več potovati, da se odklopimo od vsakdana, da spoznavamo nove ljudi, nove kulture in si s tem širimo obzorja. Predvsem pa na potovanjih nabiramo prepotrebne življenjske izkušnje.

Kaj pa, če nimamo ravno debele denarnice?

Danes so potovanja postala dostopna večini ljudem. Za to gredo usluge predvsem nizkocenovnim prevoznikom in številnim portalom za hotelske rezervacije. Če pa se izognete še top terminom, pa lahko turistični aranžma dobite še ceneje.

Za primer: 4 dnevno potovanje v eno izmed večji evropskih prestolnic z letalom, lahko dobite že za 150 € na osebo.

Kaj so trenutno najbolj hit ponudbe, za katere se Slovenci najraje odločajo?

Tu je seveda veliko odvisno od starostne strukture. Mladi radi raziskujejo, se podajajo v svet z nahrbtnikom. Izbirajo destinacije spontano glede na trenutno ceno. Pari in družine se raje odločajo za preverjene, varne destinacije, z bogato turistično ponudbo. Pri nas so letos hit Kanarski otoki in jug Italije (Sicilija, Kalabrija) , od mest pa Barcelona, Valencia, London, Stockholm, Helsinki… Starejši, pri katerih velja jezikovna ovira, pa se raje odločajo za vodene izlete.

Kam vse lahko odpotujemo letos pozimi?

Načeloma kamor nam srce poželi. Iz bližnjih letališč so nam sedaj odprte številne možnosti. Največ povpraševanja pa je že za prej omenjene Kanarske otoke.

Kaj pa, če ljudje v ponudbi ne najdejo želene destinacje?

Svetujem, da obiščejo našo spletno stran www.citybreak.si, kjer bodo vsekakor našli nekaj zase. Če ne najdejo, nam lahko zaupajo kakršno koli željo in z veseljem pripravimo ponudbo po meri. Pa če tudi je to polet v vesolje. Vse znamo urediti (smeh). 

Kaj vse je vključeno v določen izlet?

V osnovi je vključen letalski prevoz in hotel. Naknadno pa lahko ta paket oplemenitimo z rezervacijo vseh vrst transferjev, izbirnimi izleti, vstopnicami za mestne atrakcije, športne in kulturne dogodke. 

Kakšna potovanja imajo najraje moški? 

Predvsem potovanja, ki vključujejo ogled katerega izmed športnih dogodkov.  Ogromno povpraševanja je za ogled Motogp dirk, nogometnih tekem FC Barcelone in na sploh vseh dogodkov, ki zadevajo slovensko reprezentanco. Moram pa poudariti, da se vseh teh dogodkov udeležuje tudi vedno več predstavnic nežnega spola.

Nam zaupate, kam boste sami odšli na zimske počitnice?

V moje najljubše mesto –. Upam, da se mi kateri izmed bralcev pridruži!

Več o ponudbah na citybreak.si in skifun.si