Dobrodošli v Mehiki

Dobrodošli v Mehiki (foto: fotolia) fotolia
11. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pripravite se, da vas bo pisana država v osrčju Srednje Amerike z raznovrstnimi doživetji in vtisi navdušila od A do Ž. Podnebje je tu subtropsko, alpsko ali tudi puščavsko, kar je značilno za čudovito pokrajino Mehike.

Ob osupljivi obali, svetovni dediščini, ki sega od Aztekov do živahnih metropol, lahko najdete vse, kar si pustolovsko srce lahko poželi.

V ta čudoviti kraj na zemlji je leta 1942 prvič stopil Krištof Kolumb in tako zdaj iz leta v leto 12. oktobra praznujejo državni praznik 'Dia de la Raza'.

Arhitektura je pravi miks kultur

Zanimivo je, kako so se evropski vplivi tukaj spojili s starodavnimi kulturami; najdemo npr. od rožnatega odtenka do rjavih barv vulkanskega kamna, ki so ga Azteki uporabljali za stavbe svojih kolonialnih gospodarjev.

In ker je barva že od nekdaj prisotna, je eno od takšnih razkošnih nasprotij sijaj pisanih hiš domačinov v vsej svoji slikovitosti. V notranjosti so po indijanski tradiciji hiše svetlo pobarvane.

Obvezna dvorišča vas bodo očarala s številnimi španskimi elementi, kot so na tleh položene ploščice, stopnice in zidovi, stebri, fontane ter rešetke na ograjah iz kovanega železa. Razveselil vas bo ogled muzeja v glavnem mestu, ki je posvečen Fridi Kahlo. Tu boste uživali v mehiškem gostoljubju, na terasah, ob njihovi tekili in vsem, kar ponuja ta edinstvena država.

Značke: mehika