Foto: Bahami, kjer se vam bo od sanjskih plaž zaustavil dih

Foto: Bahami, kjer se vam bo od sanjskih plaž zaustavil dih (foto: profimedia) profimedia
18. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Bahami zagotovo spadajo v skupino tistih turističnih destinacij, ki si jo želi izkusiti vsak.

Biser karibov, ki se razprostira čez skoraj 700 otokov in otočkov, ki jih na severu obdaja Amerika na jugu pa Kuba je zagotovo kraj, ki ga vsak sanja tisti ponedeljek ko se ob gneči na cesti vozi v službo.

Sinje modra voda, bele peščene plaže, palme in dobro vzdušje domačinov očara čisto vsakega obiskovalca, ki nikoli ne odide razočaran.

Glavno mesto Nassau, kjer živi približno 70 odstotkov celotne populacije (250 tisoč) Bahamov je polno zanimivih ljudi, okusov in neverjetne kolonialne arhitekture, ki so jo na otoku pustili britanski kolonizatorji.

Čez celo leto lahko otočani in turisti uživajo v prijetnih temperaturah, saj se niti v najhladnejših časih temeratura ne spusti pod prijetnih 15°C. V poletnih časih pa se temperature gibljejo okrog 30°C.

Ker je morje ob obali relativno plitko, je to idealen kraj za najrazličnejše vodne športe, kot so sufranje, kajtanje, jadranje zaradi kristalno čiste vode, pa predstavlja tudi raj za potapljače. Prav tako je zelo kulturno bogata s folkloro, ki zajema plese, glasbo in kostume, ki so vsako leto del znamenitega karnevala, ko se na ulicah glavnega mesta Nassau zgodi parada, katera privablja turiste iz vseh koncev sveta.

Preberite še: 10 krajev, ki jih morate obiskati v letu 2015