Glasovanje za najboljšo popotniško avanturo se je pričelo

5. 6. 2015 Promocijsko sporočilo

Včeraj se je na spletni strani http://sharedunlopspirit.dunlop.si pričelo glasovanje za zmagovalno avanturistično popotniško ekipo, ki bo v natečaju Share Dunlop Spirit za najboljši popotniški načrt osvojila nagrado 8.000 evrov. Do roka se je na natečaj prijavilo več kot sto popotniških ekip, komisija pa je za finale izbrala deset tistih, ki so jih s svojimi načrti za popotniške avanture najbolj navdušile. Spletno glasovanje bo potekalo do vključno 15. junija 2015.

V finale so se tako uvrstile zelo raznolike ekipe, ki pa jih druži edinstven odnos do avantur: pet parov prijateljev oz partnerjev, tri tričlanske skupine, ena štiričlanska družina ter ena petčlanska skupina. Njihovi popotovalni načrti odražajo Dunlopov avanturistični duh, svež pristop k potovanju in avanturam, adrenalina polne izzive, s katerimi dosegajo posebne cilje; tako osebne kot tudi širše cilje medkulturnega spoznavanja in raziskovanja. Predstavitve vseh finalistov ter njihovih popotovalnih načrtov ter kratkih video predstavitev so na voljo na spletni strani natečaja http://sharedunlopspirit.dunlop.si/glasovanje. Prebiranje vas bo popeljalo od odkrivanj najbolj nenavadnih delov sveta – Ognjene zemlje, Kostarike, Irana, Perzije, Islandije - prek humanitarne rally avanture Amsterdam – Dakar in odkrivanj Svilne poti Marka Pola, do najbolj drznih podvigov, kot so osvajanje vrhov Kilimandžare na invalidskem vozičku, preteči 173 km dolgo Diagonalo norcev na francoskem otoku Reunion ter v enem dnevu prepotovati kar 6.000 metrov višinske razlike.

Dunlop spirit

"Vabimo vse, da z glasom podprete tisto popotniško ekipo, ki vas je s svojim načrtom najbolj prepričala in ki bi jo preko javljanj s poti najraje spremljali na naši spletni strani in družbenih omrežjih," je pozvala Romana Stare, članica komisije natečaja in vodja marketinga pri Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. Poleg nje so komisijo sestavljali še Klemen Premrl, eden najboljših lednih plezalcev na svetu, ter Matej Meglič in Katja Kern, lanskoletna predstavnika slovenske dobrodelne odprave Mongol Charity Rally.

V čisto popotniškem stilu se je Matej skozi prijave prebijal v škotski vasici Brora: "V Slovencih več kot očitno veje popotniški duh in stremenje k odkrivanju še nepoznanega. Zelo mi je bilo všeč, da so nekatere ekipe svoj prvi vtis kronale z dodelano grafično podobo svojega projekta in tako poskrbele za prepoznavnost med konkurenco. Presenetilo pa me je, kako različno Slovenci razumemo avanturizem, saj smo dobili tudi prijave, ki jih avanturisti jemljemo kot navaden dopust z ogledom znamenitosti." S tem se je strinjal tudi Klemen Premrl in dodal: "A takšne prijave pri nikomer od nas niso prišle skozi. Je pa zanimivo, da smo bili glede favoritov, ki so se uvrstili med deseterico finalistov, zelo usklajeni, čeprav je vsak od nas prijave pregledoval z drugega zornega kota. Mislim, da smo izbrali same zanimive ideje, ki se jih splača podpreti z glasom, všeč pa mi je tudi to, da gre za zelo različne ekipe – od parov, družine, skupin fantov, skupin punc...".