Gradonna: Dobro počutje v sožitju z naravo

12. 12. 2014

Na vzhodnem Tirolskem, tik ob največjem naravnem rezervatu v Evropi (Nationalpark Hohe Tauern), se nahaja vasica Kals. Na hribu nad vasjo se z naravo zliva eden najlepših gorskih resortov v tem delu Evrope – Gradonna. Lokacija resorta gostom omogoča idealno izhodišče za aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi.

Načrtovalci resorta so veliko pozornosti namenili smučarjem oziroma deskarjem. Resort je namreč zasnovan po principu ski in – ski out, kar gostom omogoča popoln izkoristek dopusta, saj ne izgubljajo dragocenega časa s prevozi do smučarskih naprav.

V samem središču hotela (sredi športne trgovine) se nahaja shramba za smučarsko opremo, tam gostom ponujajo tudi izposojo vrhunskih smuči in opreme ter servis, ki ga opravijo kar čez noč. Logostika za smučarje je res preprosta in skrbno načrtovana.

Smučišče Kals-Matrei Großglockner resort se bohoti z 41 km prog različnih zahtev (tik ob hotelu imajo tekoči trak in položno progo za najmlajše) in z najvišjo točko Cimaross 2.621m.

Gradonna

Zanimivost na smučišču je objekt Adlerlounge, ki leži na višini 2.403 m in obiskovalcem ponuja vrhunske kulinarične užitke, razgledno točko, teraso, za tiste najbolj petične pa še nepozabno doživetje v treh luksuznih apartmajih za 4, 6 ali 8 oseb (z impresivnim pogledom na najvišjo avstrijsko goro - Großglockner).

Po smučanju je gostom na voljo (neomejena uporaba je vključena v osnovno ceno nastanitve, ki se v nizki sezoni začne pri 135 €/na noč na osebo, vklj. Polpension) prostor za sproščanje - SPA na 3.000 m2. Vključuje uporabo savn, bazenov, fitnes sobe, joge in raznovrstnih masaž in drugih tretmajev (za doplačilo). Več: www.gradonna.at/de/gradonna-hotel/preise-winter

Dodatne zimske aktivnosti za ljubitelje narave

Organizirani so pohodi s krpljami, v nacionalnem parku Hohe Tauern, ki ga vodijo lokalni gozdovniki ('rangerji'). Vsebina takšnih pohodov je opazovanje tipičnih živalskih vrst kot so gamsi, kozorogi, jeleni, beloglavi jastrebi in zlati orli ...

Za zaključene družbe Gradonna ponuja koče oz. chalete, kar 41 jih je razporejenih okoli glavnega poslopja. Nekatere, tiste bolj luksuzne, imajo tudi samostojni mini spa s savnami in kadmi.

Lahko rečemo, da je gorski resort Gradonna popolnoma prilagojen sodobnim potrebam človeka, saj je dobro počutje gosta na prvem mestu.

Gradonna

Gradonna – oddih in uživanje v pravem pomenu besede.

Več: www.gradonna.at