Ideje za izlete: 3 prave zimske (adrenalinske) pustolovščine

Ideje za izlete: 3 prave zimske (adrenalinske) pustolovščine (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 3. 2018

Imate radi sneg? Potem bodo te tri ideje za enodnevni izlet za vas pravo doživetje.

Krpljanje

Nataknite si krplje in se z ‘velikimi stopali’ odpravite skozi bližnji gozd ali prek travni­ka, poiščite čudovite razglede in napolni­te pljuča s svežim zrakom. Za krpljanje ne potrebujete posebne trase, odpravite se lahko tako rekoč kamorkoli in uživate v ču­dovitem zimskem dnevu, a če imate raje organizirane pohode, skočite na Roglo, Veliko planino, v Kranjsko Goro in Bovec. Tudi na Pokljuki in v Bohinju vas peljejo raz­iskovat s krpljami, pa na Zreškem Pohorju.

Preverite: 5 dobrih razlogov, zakaj si obuti krplje 

Snežni rafting

Rafting, ampak ne tisti po ledeno mrzli Soči. Ta raft leti po snegu. Na snežno raf­ting avanturo vas vabijo v Bohinju in na Voglu. Vi pa brez pomisleka povabite še prijatelje in najbližje. V raft gredo do tri osebe, potem pa vas čaka ura in pol do dve uri nore zabave. No, če boste dan raje izkoristili za raziskovanje čudovite okolice, organizirajo tudi snežni rafting v soju bakel.

Preverite na www.vogel.si.

*Fotografija je simbolična

Doživite pravo zimsko idilo­ na sprehodu do Tamarja

V Tamar, ledeniško dolino pod Poncami, se je lepo odpraviti v vseh letnih časih. Pozimi … Ja, pozimi se Planica in Tamar spremenita v pravo zimsko pravljico. Do stalno odprtega doma v Tamarju se lahko odpravite peš, s sanmi ali tekaškimi smu­čmi. Pozimi za tekače na smučeh uredijo tekaško progo.

Kako do tja: zapeljite se do skakalnic v Planici, kjer lahko parkirate, od tam vas do doma loči približno ura hoje. Kažipoti vas bodo usmerili po cesti, ki pelje skozi gozdove in čez travnike.

Če se boste odpravili z avtobusom, poj­dite do postaje Rateče Planica, nato po dolini mimo skakalnice do doma.

Foto galerijo z izleta si poglejte na povezavi Sprehod po zimski idili do Tamarja.

Če pa vam je še vedno najbolj všeč staro dobro sankanje, smo vam tudi pripravili nekaj idej.

Preverite: