Ideje za spomladanske izlete: Top 5 avstrijskih (gorskih) jezer

Ideje za spomladanske izlete: Top 5 avstrijskih (gorskih) jezer (foto: profimedia) profimedia
17. 4. 2017

Pomlad je tu in z njo toplejši dnevi ter prebujanje narave. Odličen čas za pohajkovanje in sproščanje ob katerem od avstrijskih jezer! Sledijo ideje za eno ali večdnevne izlete. 

1. Gorsko jezero Gosausee

Slikovite gore in idilično jezero Gosausee, ki je oddaljeno od centra glavnega mesta Salzburg le dobrih 80 km in tako odlična ideja za izlet pri kateri lahko združite kulturni utrip mesta Salzburg ter prečudovito mirno naravo.

2. Smaragdno jezero Wolfgangsee

Jezero Wolfgangsee je kot naravni bazen z dih jemajočim razgledom. Od centra Salzburga je oddaljeno le 40 minut oz. 35 kilometrov in leži sredi čudovite pokrajine Salzkammergut. Kristalno čista voda poleti doseže v povprečju 24° C. Tisti, željni aktivnega oddiha, se lahko v njem tudi potapljajo (jezero se ponaša z globino do 114 m), na njem jadrajo, srfajo ali veselijo ob kakšnih drugih vodnih športih.

3. Leopoldsteinersee v bližini Gradca

Gorsko jezero Leopoldsteinersee s kristalno čisto vodo se nahaja na Štajerskem oz. 88 km od mesta Gradec ter malce spominja na naše Bohinjsko jezero. Sprehodi ob smaragdno zeleni vodi, v kateri se odsevajo gore, so odlična sprostitev po napornem tednu.

4. Gorsko jezero Weißsee (Narodni park Visoke Ture)

Podajte se v ledeniški svet Weißsee-Gletscherwelt. V največjem narodnem parku Avstrije boste spoznali čarobnost gora in tišine, okoliški tritisočaki pa vam bodo vzeli dih. Možnosti za pohajkovanje je pomladi oz poleti ogromno. 

5. Jezero Achensee na Tirolskem 

Med gorsko skupino Karwendel in gorovjem Rofan leži lesketajoče se smaragdno zeleno jezero, največje gorsko jezero na Tirolskem s površino 6,8 kvadratnih kilometrov. Kot fjord oblikovano jezero Achensee s povprečno temperaturo vode 19 stopinj, je prosto dostopno z vseh strani in znano po svojih vabljivih jezerskih kopališčih v krajih Maurach, Achenkirch ali Pertisau.

Jadralce, surferje in potapljače tukaj pričakajo izvrstni pogoji. Tudi okrog jezera lahko odkrijemo številne zanimivosti: igranje golfa, vožnja z gorsko vlečnico Karwendel-Bergbahn na vrtoglavih višinah ter nostalgično potovanje z najstarejšo obratujočo parno zobato železnico Dampfzahnradbahn.

Več o jezeru Aschensee tukaj.