Izlet za vroče poletne dni: Jezero Jasna

Izlet za vroče poletne dni: Jezero Jasna (foto: profimedia) profimedia
27. 6. 2018

Za vroče poletne dni, ko bi se radi osvežili, vendar ne v morju, predlagamo izlet v Kranjsko Goro, kjer se lahko sprehodite ob potoku Pišnica do jezera Jasne.

Obisku Kranjske Gore in Jasne lahko dodate različne aktivnosti. Lahko se podate na pohod v bližnjo dolino Krnica, v dolino Tamar, na Vršič ter na Slemenovo špico, obiščete Martuljške slapove, izvir Save Zelence, se povzpnete na Tromejo ali kolesarite do Belopeških jezer. 

Za konec pa obiščete jezero Jasna, ki predstavlja dva med seboj povezana umetna jezera, ki se nahajata ob sotočju Male in Velike Pišnice, tik pred začetkom prvih zavojev ceste na Vršič.

Kopalce in ostale obiskovalce pri jezeru Jasna pričakujejo pomoli in 6 metrov visoka razgledna ploščad. Ob jezeru se lahko ohladite tudi z osvežilno pijačo ali sladoledom ter uživate v razgledu na čudovite Julijske Alpe v ozadju. Kulise Razorja in Prisanka se zares težko naveličate. Okoli Jasne se lahko sprehodite po urejenih poteh, pogumni pa lahko tudi zaplavajo v mrzlem jezeru.  

Za zaključek si privoščite spominsko fotografijo poleg ponosnega kipa bronastega kozoroga, ki ga je ustvaril kipar Stojan Batič med letoma 1986 in 1988. (kranjska-gora.si)

Poglejte si še: