Kam na izlet? Naj vas očara srednjeveško Celje!

Kam na izlet? Naj vas očara srednjeveško Celje! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2022

Celje je prava izbira tako za posameznike in pare, kakor tudi za družine. Ponuja pestro zgodovino, čudovito naravo in zanimive atrakcije na enem mestu! 

Celje je nedvomno mesto, ki ga morate obiskati to jesen. Očaralo vas bo z neverjetno zgodovino, dih jemajočo naravo ter božansko kulinariko.

Preverite, katere atrakcije vas bodo najbolj osupnile.

Navdušila vas bo pestra zgodovina

Celje velja za mesto grofov in že od nekdaj stoji na križišču pomembnih poti. Predstavlja pravo zakladnico zgodovine iz časov antične Celeie in srednjega veka. 

Srednjeveško energijo je čutiti še danes. Nad mestom se razpostira mogočni Stari grad Celje, največji srednjeveški grad v Sloveniji. Tam lahko odkrijete skrivnostne kotičke in spoznate življenje ene najmogočnejših evropskih rodbin poznega srednjega veka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Celje (@visit.celje)

Grad pa ni edina atrakcija, ki bo presenetila ljubitelje zgodovine. Navdušil vas bo tudi Pokrajinski muzej Celje, ki že preko 130 let zbira, varuje in predstavlja kulturno dediščino mesta. Predstavlja obvezen obisk za vsakega, ki si želi mesto začutiti v celoti in spoznati njegovo zanimivo zgodbo.

Poskrbljeno je tudi za ljubitelje narave

Tudi, če spoznavanje zgodovine ni po vašem okusu, Celje ponuja tudi številne druge aktivnosti.

Ljubitelji narave se lahko sprostite ob Šmartinskem jezeru ali se podate na pohod okoli njega. V toplejših dneh lahko jezero raziskujete tudi s čolnom, kajakom ali pedalinom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Celje (@visit.celje)

Ena novejših pridobitev mesta je drevesna hiša. Do nje vodi 2 km dolga pot, po kateri se lahko odpravite na lastno pest, lahko pa si privoščite "Kulinarični potep do drevesne hiše", pri katerem dobite tudi zemljevid ter lokalne dobrote, s katerimi se med pohodom okrepčate.

Dodatne aktivnosti v naravi ponuja tudi Celjska koča. Do tja se lahko odpravite peš ali z avtomobilom, na sami lokaciji pa vas bodo navdušili pustolovski park, letno sankališče ter zipline.

Pika na i: izjemna kulinaraika

Dober izlet zaznamuje tudi slastna kulinarika! V okviru projekta "Okusi Celja" lahko v različnih restavracijah preizkusite specialitete, v katerih so chefi v sodobne, vrhunske jedi vkomponirali okuse srednjega veka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Celje (@visit.celje)

Ne pozabite se še posladkati s Celjsko Rolco - posebno sladico, pripravljeno po tradicionalni recepturi. Ponaša se s hrustljavo zapečeno orehova skorjico prelito s čokolado, posuto z orehi in polnjeno s svežo smetano. 

Celje nedvomno ponuja zabavo za vse okuse, za dodatno prijetno doživetje pa bodo poskrbeli zanimivi dogodki ter gostoljubni domačini.