Nagradna igra: Katero nemško mesto je na sliki?

25. 4. 2016 Promocijsko sporočilo

Prepoznajte mesto na sliki in sodelujte v nagradni igri.

Prestolnica nemške zvezne dežele Saška-Anhalt je drugo največje mesto v regiji in eno izmed treh največjih gospodarskih središč. Čeprav je bilo mesto v 2. svetovni vojni skoraj popolnoma uničeno, je mestu uspelo ohraniti svojo bogato kulturno dediščino, katero danes uspešno združuje z razgibanostjo sodobnega velemesta. S številnimi turističnimi znamenitostmi, več kot 1200-letno zgodovino, bogato kulturno ponudbo, odličnimi nakupovalnimi možnostmi ter številnimi wellness oazami, je eno izmed najstarejših nemških mest vsekakor odlična destinacija za mestni oddih v Nemčiji – in to prav v vseh letnih časih.

V najbolj prepoznavni zgradbi mesta, katedrali Sv. Katarine in Sv. Mavricija, si lahko obiskovalci ogledajo grobnico znamenitega nemškega kralja Otona I. Velikega, ustanovitelja Svetega rimskega cesarstva, in njegove prve žene Edithe, ter številne umetnine (npr. podobe modrih in nespametnih devic ali pa Sv. Mavricija), ki pričajo o zlati dobi srednjega veka. S 104 metri je mestna katedrala najvišja cerkvena zgradba v vzhodni Nemčiji, obenem pa velja tudi za najstarejšo gotsko zgradbo v celotni Nemčiji.

Biser mesta je tudi samostan »Unser Lieben Frauen« s svojimi mogočnimi oboki in edinstvenim lavatorijem. V samostanu se danes nahaja Muzej umetnosti, ki v zvezni deželi že velja za eno izmed najpomembnejših razstavnih lokacij za sodobno umetnost in kiparstvo.

Podobo mesta pa je zaznamoval tudi znameniti avstrijski arhitekt Friedensreich Hundertwasser s svojo umetnino »Grüne Zitadelle«, barvito in razgibano zgradbo s keramičnimi dodatki in roza fasado, ki danes vliva dušo samemu centru mesta. Grüne Zitadelle lepo prikazuje kontrast med zgodovinskimi in sodobnimi zgradbami na glavnem trgu Domplatz, okoli katerega se nahaja več kot 800 let arhitekturne zgodovine.

Mesto pa se lahko pohvali tudi s številnimi zelenimi površinami in urejenimi parki (še posebno lepa sta parka Rotehorn in Herrenkrug), v katerih rastejo prastara drevesa in se nahajajo čudovite rečne ravnice, ki vabijo na sprehod, izlet s kolesom ali piknik. V parku Elbauenpark, nekdanjem prizorišču Nemške zvezne vrtnarske razstave BUGA, pa obiskovalce navdušuje še ena zelena znamenitost in sicer 60 metrov visok stožčasti stolp »Millennium Tower«, najvišja lesena gradnja na svetu, v kateri se nahaja tudi izredno zanimiv interaktivni muzej.

V kolikor mesta še vedno niste prepoznali imamo za vas še dodaten namig

V zeleni metropoli ob Labi je dolga leta treniral nekdanji najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec.

Nemčija - počitniška dežela

Glavna nagrada

Dve nočitvi za dve osebi z vključenim zajtrkom v hotelu Plaza Hotel Magdeburg s štirimi zvezdicami v mestni četrti Sudenburg. Spočijte se po pestrem turističnem pohajkovanju po mestu ali dolgih seminarjih v udobnih sobah hotela ali brezplačni savni, pred tem pa se okrepčajte še v odlični in večkrat nagrajeni hotelski restavraciji.

Prijavite se

Za sodelovanje v nagradni igri uganite skrito mesto tega tedna in izpolnite obrazec Katero nemško mesto je na sliki.

Pravilen odgovor: Magdeburg

Preverite, kdo so nagrajenci nagradne igre.