Nagradna igra: Katero nemško mesto je na sliki?

Nagradna igra: Katero nemško mesto je na sliki? (foto: DZT) DZT
2. 5. 2016 Promocijsko sporočilo

Še niste prepoznali mesta na sliki? Vsak dan vam bomo odkrili dodaten del slike in vam s tem pomagali pri rešitvi!

Vam je uspelo? Izpolnite spodnji obrazec in sodelujte v spomladanski nagradni igri Nemške turistične organizacije!

Z 1,8 milijona prebivalcev je to severnonemško mesto, za prestolnico Berlin, drugo največje mesto v Nemčiji.

Leži ob reki Labi, skupaj s pristaniščem pa velja za največje morsko pristanišče v Nemčiji. Kot samostojna mestna država je mesto tako občina kot tudi zvezna dežela in s tem ena najmanjših zveznih dežel v Nemčiji. Svobodno in hanzeatsko mesto je del srednjeveškega trgovskega združenja »Hansa«.

Zaradi živahnega trgovanja z blagom iz celega sveta, kot npr. s kavo, čajem ali pa z začimbami, se območja in zgradbe ob Labi in njenih kanalih tako že stoletja uporabljajo za shranjevanje in skladiščenje. Kot največji skupni skladiščni kompleks klasične opečnate arhitekture, zgrajen na tisočih hrastovih stebrih, katere prečkajo številni majhni rečni tokovi, pa je prav to zgodovinsko območje s skladišči postalo svetovno znano. V letu 2015 je bil kompleks skladišč pod imenom »Speicherstadt in poslovna četrt s hišo Chilehaus« namreč uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine, s tem pa je postal ena od približno 1.200 »Mojstrovin človeške ustvarjalne moči z univerzalno vrednostjo«.

Eno izmed najlepših in najbolj raznolikih mest v Nemčiji pa obiskovalcem nudi še veliko drugih znamenitosti. Ob reko Labo vsak teden npr. znamenita ribja tržnica pritegne več kot 70.000 obiskovalcev, iz številnih pomolov pa lahko ljubitelji ladijske tehnike opazujejo napolnjene kontejnerske velikanke, veličastne čezoceanske križarke ali elegantne jahte. S čudovitim ognjemetom in veliko mero navdušenja pa se v pristanišču praznuje tudi vsak prihod slavne križarke Queen Mary 2, ki je v tem pristaniškem mestecu našla svoj drugi dom.

Nemško hanzeatsko mesto pa ne navdušuje zgolj z omenjenim pristaniškim šarmom. Že slavni nemški rock pevec Udo Lindenberg je opeval znamenito »Miljo greha«, ulico Reeperbahn, v mestni četrti St. Pauli, ki je že dolgo in še naprej ostaja najbolj priljubljena zabaviščna ulica v Nemčiji in največja rdeča četrt v Evropi.

Na 930 metrov dolgi ulici se nahajajo številne diskoteke, bari, študentski klubi, gledališča in kabareti. Z razgledne točke na vrhu mestne cerkve Sankt Michaelis, pa lahko 106 metrov nad tlemi obiskovalci občudujejo čudovito pristaniško panoramo. Nova mestna koncertna dvorana Elbfilharmonie, ki vizualno navdušuje z arhitekturno spojino rdečih opečnatih sten in filigranske steklene konstrukcije, pa je oder priznanih orkestrov, pevskih zborov in ansamblov.

Številne druge znamenitosti, kot je npr. čudovita stranska reka Alster z jezerom ali pa Miniatur-Wunderland, v katerem se nahaja največja modelna železnica z vlakci na svetu, pa hanzeatsko mesto na severu Nemčije uvrščajo med najbolj priljubljene turistične destinacije v Nemčiji.

Dodaten namig:

Drugo največje mesto je s čudovito koncertno dvorano Elbphilharmonie, spomenikom Unescove svetovne dediščine Speicherstadt, mestno cerkvijo Sankt Michaelis ter največjim nemškim pristaniščem eno izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij Nemčije.

Nemčija - počitniška dežela
Glavna nagrada

Osvojite dve nočitvi za dve osebi vključno z zajtrkom v hotelu Best Western Hotel Hamburg International. Užitek, sprostitev, bogata kultura in nakupovanje so le ene izmed lastnosti skritega mesta, ki je izredno raznolik, poln znamenitosti in vedno vreden obiska!

Kdo so srečni nagrajenci, preverite na povezavi Nagrajenci nagradne igre.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri