Nagradna igra: Katero nemško mesto je na sliki?

16. 5. 2016 Promocijsko sporočilo

Še niste prepoznali mesta na sliki? Vsak dan vam bomo odkrili dodaten del slike in vam s tem pomagali pri rešitvi!

Vam je uspelo? Izpolnite spodnji obrazec in sodelujte v spomladanski nagradni igri Nemške turistične organizacije!

Kozmopolitanski čar in porensko gostoljubje – dobrodošli v glavnem mestu nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija! Živahno velemesto s skoraj 600.000 prebivalci je vodilno gospodarsko središče v osrčju Evrope.

Elegantna metropola vzdolž reke Ren je sinonim za modo, nakupovanje, bogato kulturo in izjemne dogodke. Od priljubljene ulice Königsallee (ljubkovalno imenovane tudi »Kö«), ene izmed najbolj prestižnih nakupovalnih ulic v Evropi, obiskovalce do čudovitega starega dela mesta, kjer se nahaja več kot 260 kavarn, barov in restavracij, loči le kratek sprehod. Raznolika kulturna scena mesta skrbi za bogat izbor izjemnih prireditev in razstav, da je mesto priznana prestolnica kulture pa potrjujejo številne kulturne ustanove – npr. akademija umetnosti, palača Benrath, nemška opera ob Renu, Schauspielhaus, Tonhalle, kopica muzejev, razstavišč, gledališč, kabarejev in varietejev, več kot sto galerij in številne koncertne dvorane. Priljubljene vsakoletne prireditve kot npr. karneval, Japan-Day, festival Jazz Rally, največja ljudska veselica ob Renu (»GrößteKirmesamRhein«) ter tradicionalni božični sejem pa v mesto vsako leto privabijo na stotisoče navdušenih obiskovalcev.

Rečna promenada, ki velja za enega izmed najbolj priljubljenih mestnih predelov za druženje, vodi vse do znamenitega, modernega predela MedienHafen, kjer se nahajajo arhitekturne mojstrovine številnih mednarodno priznanih arhitektov (npr. znamenitega Franka O. Gehryja). MedienHafen je izredno popularen, številni priljubljeni lokali, bistroji in restavracije pa vse do poznih ur vabijo na dobro kavo, mrzlo pivo, osvežujoče koktajle ali okusna kulinarična razvajanja.

Ko gre za kakovost življenja je iskano mesto eno izmed vodilnih mest na svetu – v študiji ustanove Mercer Human Resource Consulting 2015 je zasedlo kar 6. mesto. V renski metropoli se tako potrjeno ne počutijo dobro le domačini, temveč tudi vsi obiskovalci. Nič čudnega torej, da je mesto že več let ena izmed najbolj priljubljenih mestnih destinacij v počitniški deželi Nemčiji.

Dodaten namig:

Mesto, kjer se rečica Düssel izliva v Ren, slovi tudi po tem, da ima »najdaljši šank« v Evropi.

Nemčija - počitniška dežela
Glavna nagrada

Dve nočitvi za dve osebi z vključenim zajtrkom v hotelu Maritim Hotel Düsseldorf odetem v čudovit dizajnerski slog, kartica ugodnosti DüsseldorfCard (72h), kombinirana vstopnica za ogled gradu Benrath  in panoramska vožnja z ladjo družbe Köln-DüsseldorferRheinschiffahrt. V wellness predelu hotela boste lahko napolnili baterije v bazenu, savni ali s parno kopeljo, hotel pa ima tudi kar šest restavracij in barov, kjer si lahko naročite številne okusne regionalne, tipično nemške ali pa mednarodne kulinarične specialitete.