Nagradna igra: Katero nemško mesto je na sliki?

23. 5. 2016 Promocijsko sporočilo

Še niste prepoznali mesta na sliki? Vsak dan vam bomo odkrili dodaten del slike in vam s tem pomagali pri rešitvi!

Vam je uspelo? Izpolnite spodnji obrazec in sodelujte v spomladanski nagradni igri Nemške turistične organizacije!

Plezalski sprehodi med zaprtimi plavži, potapljanje v nekdanjem plinohramu, kopanje v industrijskih kontejnerjih, muzeji in priznane restavracije v dvoranah industrijskih katedral – iskana nemška regija velja za eno izmed najbolj edinstvenih in svojevrstnih turističnih regij v Evropi, ki obiskovalce navdušuje z resnično nenavadnimi znamenitostmi in aktivnostmi. V 50-ih in 60-ih letih je bila regija gonilo zahodnonemške povojne industrije, v zgodnjih 80-ih letih prejšnjega stoletja pa se je območje pogreznilo v globoko krizo. Po uspešni preobrazbi propadajočih industrijskih obratov v kulturne, izobraževalne in športne ustanove na začetku novega tisočletja pa je regija danes ponovno v razcvetu in vsekakor vredna obiska.

Regija se lahko pohvali z več kot 250 kulturnimi festivali, 200 muzeji, 120 gledališči, več kot 200 kulturnimi centri in koncertnimi odri ter številnimi športnimi in zabaviščnimi parki – vse to pred izjemno kuliso več kot tri tisočih industrijskih spomenikov. Med najpomembnejše dogodke v regiji nedvomno sodita ExtraSchicht, dolga noč industrijske kulture, ter znamenita ljudska veselica Cranger Kirmes, ki velja za eno največjih veselic v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Regija navdušuje z enajstimi čudovitimi mesti ter številnimi nakupovalnimi središči, med katerimi je vsekakor potrebno obiskati Centro Oberhausen, enega izmed največjih nakupovalnih centrov v Evropi. Na kulinaričnem področju pa obiskovalce regija razvaja tako s priznanimi restavracijami kot tudi z okusno in raznoliko gastronomsko ponudbo za vsak žep.

V regiji se nahaja »Pot industrijske dediščine«, ki izčrpno predstavlja bogato industrijsko zgodovino Nemčije, po iskani regiji pa se vije tudi 230 km dolga kolesarska pot od Sauerlanda vse do Duisburga, ki je ena izmed šestih najbolj priljubljenih kolesarskih poti v Nemčiji. Daleč stran od motečega prometa, kolesarje omenjena pot popelje preko opuščenih železniških prog in plovnih kanalov vse do mogočnih industrijskih zapuščin. Spomladi 2013 pa je v regiji oživela tudi 425-km dolga kolesarska pot Römer-Lippe-Route med mestecema Detmold in Xanten, kjer je nekoč potekala znamenita bitka v Tevtoburškem gozdu.

Iskana regija je odlična destinacija tudi za vse družine. Med najbolj priljubljene atrakcije sodi eno izmed najdaljših pokritih smučišč na svetu, zelo obiskani pa so tudi številni plezalni, vodni in zabaviščni parki, živalski vrtovi ter akvariji. Za malce adrenalina se lahko obiskovalci odpravijo v indoor vetrovnik Bottrop, zabavne pa so tudi ture s Segwayi preko jalovišč. Vsekakor pa obiskovalci regije ne smejo izpustiti obiska rudarskega kompleksa Zeche Zollverein, ki je zaščiten kot spomenik UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine, Gasometra Oberhausen (najvišjega razstaviščnega in prireditvenega prostora v Evropi) ter zabavnega plezalnega parka Landschaftspark Duisburg-Nord.

Nemčija - počitniška dežela

Glavna nagrada

Tri-dnevno prijetno bivanje za dve osebi v hotelu WELCOME HOTEL ESSEN v osrčju nemškega Porurja in turistična kartica RUHR.TOPCARD. Moderni hotel s 4 zvezdicami je idealna izbira tako za vse popotnike in športne navdušence kot tudi za zahtevne poslovne goste. Hotel ima 176 lepo opremljenih sob, navdušuje pa tudi z okusnimi zajtrki, lastno hotelsko restavracijo SunnySide, čudovito vrtno teraso ter prijetnim lounge barom RedCorner. Zaradi odlične lege v središču mesteca Essen je WELCOME HOTEL ESSEN resnično najboljša izhodiščna točka za potep po Porurju.

Nagradna igra je zaključena.