Las Vegas

30. 9. 2010

Sredi puščave, v ameriški zvezni državi Nevada, v mestu s 560 000 prebivalci, se vsak večer prižge morje barvitih luči, ki vsako leto očara kar 40 milijonov obiskovalcev.

Dobrodošli na največjem zabavišču na svetu! Tu se lahko podate na potovanje okoli sveta: od "dvorne pivovarne" preko "Canal Grande" do Kipa svobode – vse na eni ulici. Zvečer seveda ne smete zamuditi obiska igralnic in  mavričnih šovov.

Kljub svojemu slovesu postaja Las Vegas vedno bolj izrazito mesto upokojencev in družin. Z nekaj manj kot 600.000 prebivalci je na 28. mestu med ameriškimi mesti, celotno velemesto pa ima več kot 1,8 milijona prebivalcev.

Zgodovina na kratko

Las Vegas je bil ustanovljen leta 1905, od leta 1911 ima uradno status mesta. Prebivalstvo je raslo hitro in do konca 20. stoletja je postal največje ameriško mesto, ustanovljeno v 20. stoletju (podobno kot Chicago v 19. stoletju). V mestu so dovoljene številne oblike prostitucije in pornografskih dejavnosti, kar mu je prislužilo vzdevek Grešno mesto. Zaradi svojega slovesa je Las Vegas priljubljeno prizorišče filmov in televizijskih oddaj.  (Vir: Wikipedia)

Vredno ogleda

Med sprehajanjem po Las Vegas Boulevard, imenovanem tudi "The Strip", se ne boste mogli načuditi kuslisam hotelov: najprej Eifflov stolp, nato gigantska piramida, zraven kičast grad, vsake 30 minut pa v ognjeni krogli izbruhne nov vulkan.

V "Hotelu Bellagio" (www.bellagio.com) lahko občudujete največji čokoladni vodnjak na svetu: dve toni bele in rjave čokolade iz štirih metrov višine tečeta skozi 25 skodelic – neverjetno! Najboljši razgled na to deželo čudes boste imeli s Stratosphere Towerrja (www.stratospherehotel.com).

Namig: tam zgoraj je najlepše eno uro pred sončnim zahodom, ko se začnejo druga  za drugo prižigati luči mesta.

Zabava

V Las Vegasu nastopajo najboljši umetniki z vsega sveta: od varieteja do akrobatike, čarovnij in glasbe. To leto si lahko v "Hotel MGM Brand" (www.gmgrand.com) ogledate šov Davida Copperfielda, od 14. oktobra do 13. novembra bo v »O« nastopal akrobatski Cirque du Soleil (www.cirquedusoleil.com), od 21. 9. – 10. 10 lahko v mestu prisluhnete pevki Cher, od 16. oktobra pa tudi Shakiri. Program in vstopnice: www.vegas-online.com/shows.

Bivanje

Kar 19 od 20 največjih hotelov na svetu se nahaja prav v Las Vegasu. Izplača se malo pobrskati in najti cenovno ugodne ponudbe. Na primer: hotel Luxor****, prenočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi vas bo na osebo stala le skromnih 30 evrov (in to celo v piramidni sobi). Tel.: 0 01/7 02/2 62 44 44 (www.luxor.com).

Ali pa "Circus Circus", kjer boste za prenočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi odšteli le 17 evrov na osebo (na primer v Skyrise Tower sobi). Tel.: 0 01/7 02/6 91 59 50 (www.circuscircus.com).

Nakupovanje

Sicer ima vsak hotel svoje velikansko nakupovalno središče, toda izpolnitev vseh sanj je "Fashion Show Mall" (www.thefashionshow.com) s podružnicami številnih trgovin. Posebno ugodno ponudbo pa najdete v "Las Vegas Outlet Center" (www.premiumoutlets.com).

Informacije

www.visitlasvegas.com, ugodni leti pa na www.condor.de


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri