25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ljudje, ki pogosteje potujejo, so bolj uspešni - poglejte, zakaj!

Ljudje, ki pogosteje potujejo, so bolj uspešni - poglejte, zakaj! (foto: Unsplash/Drif Riadh) Unsplash/Drif Riadh
15. 6. 2018

Pripravite zemljevide in kovčke, tukaj je 5 razlogov, zakaj so ljudje, ki pogosteje potujejo, tudi bolj uspešni!

Vsi si želimo biti uspešni in nekaterim izmed nas bo to uspelo (ali pa nam je že), drugim pač ne. A kaj oblikuje pot do uspeha? Zagnanost, trdo delo, osredotočenost in motivacija – to je samoumevno.

Ampak ali lahko uspeh pride tudi iz tega, da vemo, kdaj oditi in si vzeti (zaslužen) dopust? Namreč, ljudje, ki potujejo bolj pogosto, naj bi bili tudi bolj uspešni. Poglejte, zakaj.

1. Strah pred nepoznanim "poganja" naše ambicije.

Potovanje nam pomaga pridobiti veščine in zgraditi ali učvrstiti karakter. Pogosto potovanje nas prisili, da stopimo izven cone svojega udobja, spoznamo nove svetove in doživimo razne izkušnje. Soočanje z nepoznanim nam pomaga premagati strahove in nas nauči, kako se spopadati z njimi.

Med potovanjem se naučimo sprejeti izzive in kreativnih načinov, kako se prilagoditi na spremembe ter pametno uporabiti svoje vire. Vse to je temelj, da dosežemo uspeh tudi na poslovnem področju ter dobimo navdih za inovacije in kreativnost.

2. Poskušanje nečesa novega lahko razširi naša obzorja.

Večina se nas vsak dan vrača v isto pisarno, za isto mizo in računalnik. To nam predstavlja udobje. Ampak včasih se lahko iz tega, da zapustimo poznano in vidimo nove stvari, marsikaj naučimo.

Morda se nam utrne kakšna nova ideja. Sprejetje spremembe nam lahko pomaga na vseh področjih življenja.

3. Vedno boste videli širšo sliko.

Če si ne vzamemo dopusta, se kaj hitro znajdemo v začaranem krogu pritiskov vsakdana. Nekaj časa vstran od dela, četudi gre za podaljšan vikend, lahko ustvari psihološko distanco in nam olajša spoznanje, kaj je resnično pomembno.

Na distanci je lažje videti širšo sliko, se osredotočiti na tisto, kar si želimo, in tisto, kar nam je na voljo – biti odprt za tveganja, da dobimo, kar želimo.

Tudi, če ne greste na dopust, se med delom vsake toliko za 15 minut umirite in razmislite o prioritetah. Vaše delo bo potekalo bolj produktivno.

4. Dopust izboljša vaše splošno zdravje.

Da vsakodnevni stres vpliva na zdravje, ni potrebno posebej poudarjati. Dopust vsekakor zniža raven stresa in tesnobe ter izboljša metabolizem.

Pa ne samo to; prav tako izboljša kreativnost in nam da dovolj časa, da si napolnimo baterije, začnemo bolj pozitivno razmišljati, smo bolj produktivni.

5. Potovanje prinese višjo raven perspektive.

Vsakič, ko se vrnete s potovanja, ste se naučili nekaj novega, četudi je to najmanjša stvar, ki se vam sprva zdi nepomembna. Svet ponuja nešteto priložnosti, iz katerih se lahko marsikaj naučimo.

Potovanje, še posebej, če se nanj odpravite sami, vam da prostor in čas za razmislek, da si zbistrite glavo in se spočijete. Prispeva lahko celo k razmerjem oziroma odnosom, v kolikor potovanje vidimo kot priložnost, da ljubljeno osebo začnemo pogrešati.

Zunaj vas čaka čudovit svet. Čaka na vas, da ga raziščete. Ne čakajte, vzemite si čas za počitek, dopust. Čas zase in za svoje najljubše!

Prirejeno po: yourtango.com

Fotografija: Unsplash/Drif Riadh

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri