Majorka, idiličen otok za oddih

Majorka, idiličen otok za oddih (foto: Revija Moje stanovanje) Revija Moje stanovanje
1. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

V naravi, peš ali s kolesom, odkrijte vonj pomladi na Majorki – to je sanjsko potovanje!

Ko je pri nas še hladno in deževno, je idealen trenutek za pobeg. Samo dve uri leta stran leži destinacija, kjer vas bo ogrelo špansko sonce: Hola, Mallorca!

Plaže so še vedno zapuščene in so kot nalašč za dolge sproščujoče sprehode, kjer vas bo božal sredozemski vetrc. A to ni edina stvar, ki bo oživela vaše čute. V okolici mesta Sollner zrak dehti po citrusih in cvetočih mandljevih drevesih, ki ustvarjajo prekrasno pokrajino, polno barv. Temu se pridruži igra vijoličasto-modrega rožmarina in rumenih cvetlic, ki krasijo tukajšnjo naravo.

Kjer narava določa ton

O teh barvah je George Sand Frédéric Chopin skladal glasbo, ko je bival v Valldemossi, v delu Winter in Mallorca so zajeta njegova doživetja otoka. Tukaj je 28 let živel tudi Joan Miró in bil očaran nad lepoto in intenzivnostjo pokrajine. Vsak izmed vas bo našel svojo osebno razglednico te idile: čas je za spektakularen pogled.

Pogled na sledi čeri v morju, miren park v mestu, dostojanstvene podeželske hiše. Ali pa se pomešate med množico na enem izmed številnih kmečkih trgov in začutite živahno otoško življenje.

Spominke, ki jih boste doma razstavili v svoji kuhinji, si izberite v čudovitem oljčnem lesu. Okusite mandljeve slaščice in si privoščite lep kos nakita priznanih Majorca Pearls. Tako boste kos Majorke odnesli za vedno s seboj.