Med top 10 destinacijami v Evropi se je uvrstil tudi slovenski biser, ki je kot nalašč za jesenske izlete

Med top 10 destinacijami v Evropi se je uvrstil tudi slovenski biser, ki je kot nalašč za jesenske izlete (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2023

V Sloveniji imamo številne čudovite lokacije, ki so super izbira tako za izlet, kakor tudi za daljše počitnice.

Razgibana pokrajina, zanimiva zgodovina, pestra tradicija in gostoljubnost so naše prednosti, ki jih vse bolj opažajo tudi v tujini. Na družbenih omrežjih vedno več ljudi objavlja utrinke iz različnih kotičkov Slovenije, kot kaže pa smo navdušili tudi najbolj strastne svetovne popotnike.

The Points Guy je blog z uporabnimi novicami za popotnike, ustvarjajo pa ga svetovni popotniki. Slednji so sestavili seznam destinacij v Evropi, ki so v letošnji jeseni odlična izbira za družine.

Na omenjeni seznam se je uvrstil tudi Bled, ki je zasedel odlično tretje mesto. 

"Blejsko jezero v Sloveniji je še posebej očarljivo v jesenskem času. Predstavljajte si že tako slikovito jezero, skupaj z očarljivo otoško cerkvijo in veličastnim srednjeveškim gradom, ki je sredi živahnega jesenskega listja še bolj čaroben. Družine lahko skočijo na tradicionalni leseni čoln 'pletna', ki z nežnim veslanjem po mirnih vodah doseže otok. Kot v pravljici.

Če raje ostanete na kopnem, je kolesarjenje okoli jezera prav tako osupljiv način, da se naužijete jesenskih barv. Ne glede na to, ali ste razpoloženi za pustolovščine ali se preprosto želite naužiti naravnih lepot, je Blejsko jezero odlična jesenska destinacija, ki jo morate obiskati z družino," so zapisali na blogu.

Na prvo mesto se je sicer uvrstila Toskana, sledil je nemški Črni gozd.

Na seznamu pa so se znašli tudi Apulija (Italija), Škotsko višavje (Združeno kraljestvo), Transilvanija (Romunija), Budimpešta (Madžarska), Köbenhavn (Danska), Zürich (Švica), Lake District (Združeno kraljestvo) in številne druge krasne destinacije.

Bonus video: Špela Zupanc pojasnjuje vse, kar morate vedeti o aktivnem turizmu