Morski prestiž – križarka MSC Seaside

Morski prestiž – križarka MSC Seaside (foto: Alojz Petrovčič) Alojz Petrovčič
26. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Italijansko mesto Trst je bilo pred dnevi središče ljubiteljev prestižnih potniških ladij.

Svetovna ladijska družba MSC Križarjenja je namreč v tržaškem pristanišču postavila na ogled svojo novo križarko z imenom MSC Seaside, ki so jo izdelali v ladjedelnici Finacantieri v italijanskem Tržiču.

Ladja MSC Seaside, katere matična luka bo Miami, lahko na svojem krovu sprejme 5.179 potnikov, s svojo revolucionarno arhitekturo in najsodobnejšo tehnologijo pa je šele napoved novih generacij križark. MSC Seaside ima popolno povezavo z morjem, saj se lahko pohvali z inovativnimi površinami, kjer se zunanjost ladje združi z njeno notranjostjo. Unikatno sprehajališče se ovija okrog celotne, 323 metrov dolge ladje, kar zagotavlja nepozaben razgled in osupljiv pogled na vzhajajoče in zahajajoče sonce z vseh strani. MSC Križarjenja odlikuje udobnost njihovih ladij in odličen servis. Zanimiv je podatek, da je podjetje MSC v celoti družinsko vodeno in slovi po svojem italijanskem šarmu in gostoljubnosti.

Revija Liza je seveda z veseljem sprejela povabilo Turistične agencije Palma ter si v družbi potniških agentov iz vsega sveta premierno ogledala notranjost luksuznega plavajočega hotela na morju. Rdeča nit križarjenj plovila MSC Seaside je, da morje čisto po svoje približa potnikom. Križarka ima poleg odlično opremljenih potniških kabin in luksuznih suit tudi devet restavracij, kjer potnikom ponujajo jedi z vsega sveta, vključno s pan-azijsko restavracijo, ki deluje pod vodstvom svetovno priznanega kuharskega šefa Roya Yamaguchija, lastnika več kot 30 restavracij po vsem svetu.

Tekst in fotografije: Alojz Petrovčič