Na počitnice z otrokom – kateri potovalni kovček izbrati?

Na počitnice z otrokom – kateri potovalni kovček izbrati? (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
27. 6. 2022 Promocijsko sporočilo

Če ste končno rezervirali letalske vozovnice in začrtali podroben načrt dopusta, ki ne vključuje samo poležavanja na plaži, je čas, da začnete razmišljati o najpomembnejšem delu svojega poletnega potovanja: kateri potovalni kovček izbrati! Še nimate svojega?

Nenavadno, a ne zares presenetljivo je, kako se naše življenje v trenutku spremeni, ko enkrat pridobimo naziv starša. Ste eni izmed tistih staršev, ki mu organizacija potovanja povzroča sive lase, a svojih težko prigaranih počitnic ne boste kar tako izpustili, četudi to zahteva nekaj dodatnega prilagajanja otroku? Luksuzno potovanje z majhnimi otroki je kljub vsemu še vedno lahko čudovito, držite se le nekaj preprostih pravil in ne odlašajte z načrtovanjem počitnic.

Potujete z letalom ali lastnim prevozom?

Potovanje z otroki zagotovo zahteva nekaj organizacije in vsekakor mirne živce. Vse pa je bistveno lažje, če smo pred potovanjem svojo prtljago dobro uredili in v potovalnem kovčku zagotovili prostor za vsakega pomembnega člana naše potovalne posadke. Veliko je odvisno tudi od dejstva, ali potujete z letalom ali z lastnim prevozom, saj bo organizacija vaših potovalnih kovčkov drugačna. Letalo morda zahteva več discipline, skrbnih načrtov in manj popolnoma odvečnih stvari. Tudi avto zahteva prilaganja, pa si v lastni režiji vseeno večkrat dovolimo biti bolj potratni. 

Če se vam že zdaj zdi, da boste zaradi pakiranja in organizacije rabili dodaten teden dopusta in bi najraje za celotno družino izbrali samo en, družinski kovček, je morda popolnoma na mestu, da za svoje otroke izberete lasten kovček. 

Zakaj je smiselno, da ima otrok lasten potovalni kovček?

Če ste za tokratne počitnice izbrali letalo, je smiselno in za otroke skrajno zabavno, da jim dovolite lasten kovček, ki bo v njihovih očeh pričaral občutke pomembnosti, nove mere samozavesti ter enakovrednosti. Pred tem se vsekakor pozanimajte, kakšne dimenzije kovčka dovoljuje vaša letalska družba. Še bolj pomembno pa je, da za svoje otroke izberete zabaven potovalni kovček, ki bo omogočal veselje že ob samem pakiranju. Izberite potovalni kovček na kolesih, takšen kovček namreč omogoča enostavno pomikanje in manevriranje, tudi ko vašim otrokom kovček ne bo več zabaven in ga boste v predajo dobili vi. Izberite potovalni kovček, ki ga bodo vaši otroki uporabljali dlje časa, tako se bodo naučili pomembnih veščih organizacije in skrbi za materialne stvari. 

promocijska fotografija

Če je vaša družina številčnejša, je smotrno, da se odločite za individualno pakiranje in lastne potovalne kovčke, saj vam ta izbira lahko prihrani veliko časa. Samo pomislite, kako preprosto bo, ko bo vaša družina končno prispela na cilj, vsak član družine pa bo zlahka našel najpomembnejši detajl kovčka. Kopalke, seveda. Po napornem dnevu, ko bo čas za higieno pa bo vsakdo v trenutku našel in prepoznal svoj kozmetični kovček, ki zagotovo skriva marsikaj, od ljubih kozmetičnih pripomočkov do individualnih pripomočkov, ki morda vam nič ne pomenijo, a so nujna bojna oprema vašega otroka. Čudovito ponudbo kozmetičnih kovčkov, ki so nujni del potovanj, si oglejte na https://eobutev.si/c/dodatki/kozmeticni-kovcki.

Čas je vsekakor pomembna vrlina, a kako potovalne kovčke napolniti, če ne vemo, katere izbrati in kje te učinkovite potovalne kovčke pravzaprav iskati. Izbire je ogromno, od mehkih potovalnih kovčkov, do tistih malce trših, vaša potovalna ali morda umetniška duša pa naj izbere tistega, ki ji najbolj laska.