Na potep v London!

30. 11. 2015 Promocijsko sporočilo

Mesto raznolikosti, kjer se združujeta čar tradicije in moč sodobnosti. Opazujemo lahko vrhunske dosežke v arhitekturi, saj novodobna poslovna stavba tu stoji ob boku veličastni palači iz prejšnjega stoletja. Navdušujemo se lahko na vsakem koraku, saj so londonske ulice res prava paša za oči. Doživite London z MasterCard Priceless Cities ugodnostmi!

London s svojimi znamenitostmi in edinstvenim doživetjem vsako leto privabi nekaj več kot 17 milijonov turistov. Ob glavnih turističnih znamenitostih je mesto v zadnjih letih postalo tudi priljubljena destinacija za modne navdušence, ljubitelje gastronomije in iskalce novih poslovnih priložnosti.

  • BUCKINGHAMSKA PALAČA je najslavnejša londonska rezidenca in ena od najbolj prepoznavnih simbolov mesta. Zgrajena je bila leta 1705 kot mestna hiša za prvega buckinghamskega vodjo, John Nash pa je med letoma 1824 in 1834 stavbo razširil v palačo. Vse od leta 1837, ko se je vanj vselila kraljica Viktorija, je uradno domovanje britanske kraljeve družine.
  • LONDON EYE je orjaško panoramsko kolo, ki stoji naproti parlamenta. Postavljeno je bilo v počastitev preloma tisočletja in ponuja čudovit razgled na London. Vožnja traja pol ure, ob lepem vremenu pa ponuja pogled tudi do 40 kilometrov daleč, vse do gradu Windsor.
  • WESTMINSTRSKA PALAČA je osrednja zgradba političnega življenja v Združenem kraljestvu. Stoji v središču Londona na severnem bregu reke Temze. Del kompleksa je stolp z uro, bolj znan kot Big Ben, ki je ikona Londona in na splošno ena izmed najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v mestu. Leta 1987 je bila palača uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.

  • TOWER BRIDGE je ena največjih londonskih znamenitosti. Most je bil zgrajen leta 1894 z namenom povezovanja severnega in južnega brega Temze, hkrati pa ni smel ovirati velikih ladij, ki so skrbele za razvoj južnega Londona. Prijeten sprehod preko vrhnjega dela razkriva sijajen razgled na mesto, tukaj pa si lahko ogledate tudi razstavo o zgodovini mostu.

London prekrivajo tudi prelepi parki, kot so Kensington gardens, Hyde Park, Green Park, St James's Park ter Regent's Park, kjer lahko uživate v branju, na pikniku, v ježi konj in preostalih športnih aktivnostih. Nedeljo je odlično preživeti v vzhodnem delu Londona, kjer je na več ulicah in v stavbah nekdanje pivovarne Old Truman bolšji trg s tisoč in eno zanimivostjo (Sunday Upmarket). Postrežejo vam lahko s hrano z vseh koncev sveta, z vintidž oblačili, obutvijo, starinsko in moderno tehniko, pohištvom ipd.

V Londonu lahko obiščete tudi slaven muzej voščenih lutk, Madame Tussauds, kjer se med drugim lahko fotografirate s kraljico Elizabeto, družino Beckham in igralko Kate Winslet.

London

Doživite London z MasterCard ugodnostmi!

Družba MasterCard predstavlja Priceless Cities, razburljivo ugodnost za imetnike kartice MasterCard. V mestih po vsem svetu lahko koristite posebne ponudbe za nepozabna doživetja.

Doživite London z najbolj prepoznavne razgledne točke, London Eye. Povzpnite se 135 metrov visoko in doživite unikaten pogled na enega od najpriljubljenejših mest na svetu. S kartico MasterCard je spektakularno doživetje že bližje. Ob nakupu standardne vstopnice za odrasle prejmete brezplačno vožnjo s hitrim dvigalom, in se tako izognete dolgim čakalnim vrstam.

Na spletnem mestu MasterCard preverite, kakšne ugodnosti in doživetja so še na voljo imetnikom kartic MasterCard v Londonu, in nadgradite svoj potep z nepozabnimi doživetji!