NAGRADNA IGRA: Prepoznaj nemško kulinarično specialiteto in odpotuj v München!

26. 2. 2018 Promocijsko sporočilo

Če tudi vi spadate med tiste turiste, ki jim na potovanjih ne sme manjkati kulinaričnih užitkov, je ta nagradna igra kot nalašč za vas! V letu kulinarike je vaša naloga, da odkrijete zelo znano bavarsko jed. Z malo sreče in pravilnim odgovorom lahko osvojite letalske vozovnice letalskega prevoznika VLM Airlines do bavarske prestolnice in oddih v namestitvah A&O za vso družino!

NAMIGI:

  • Iskana jed iz teletine in svinjine je začinjena s čebulo in svežim peteršiljem in je zagotovo ena izmed najbolj znanih bavarskih specialitet, ki v Münchnu ne sme manjkati na čisto nobeni zabavi.
  • Priprava jedi je zelo enostavna: v loncu zavremo vodo, ga nato odstavimo s štedilnika, dodamo enega ali več kosov iskane jedi in pokrijemo s pokrovko. Nekateri v lonec dodajo tudi limonino lupinico in peteršilj. Po 10 do 15 minutah je jed nared.
  • Pravi ljubitelji iskane jedi njeno meso iz ovoja enostavno posesajo, zgolj nepoznavalci ter turisti pa znamenito bavarsko specialiteto napadejo s priborom.
  • Tradicionalno jed pogrejejo v vroči vodi in jo jedo za malico, največkrat s sladko gorčico, prestami in bavarskim pivom – seveda v enem izmed priljubljenih pivskih vrtov.

Odgovor lahko poiščete tudi tukaj.

GLAVNA NAGRADA:

Letalski prevoznik VLM Airlines do Münchna podeljuje 4 letalske karte

Belgijska letalska družba s sedežem v Antwerpnu je na vrhuncu svojega delovanja tedensko omogočila kar 500 letov z letališča London City Airport. Letalski prevoznik VLM Airlines z letalom Fokker 50 vsak delovni dan povezuje Maribor z Münchnom ter Antwerpnom. Najugodnejša cena enosmerne letalske vozovnice na letalski povezavi Maribor-München je 59 €. V ceno so vključene vse pristojbine in potniške takse. Letalske karte je mogoče rezervirati preko prevoznikove spletne strani: www.flyvlm.com. Za vse potnike je parkiranje na območju letališča Edvarda Rusjana Maribor brezplačno.

Dve nočitvi za dva odrasla in dva otroka do 17 let pa podarja A&O

Priljubljena nemška veriga ugodnih nastanitev A&O HOTELS and HOSTELS je bila ustanovljena leta 2000, danes pa z več kot 30 lokacijami v 19 mestih in štirih evropskih državah velja za največjega neodvisnega ponudnika hostelskih namestitev z 20.000 posteljami v Evropi. A&O pod eno streho združuje hostle in hotele, gostom pa nudi udobno bivanje po ugodnih cenah, brezplačni brezžični internet, bogate samopostrežne zajtrke in še mnogo več. Namestitve A&O zaradi svojih odličnih lokacij v bližini glavnih železniških in avtobusnih postaj ter mestnih središč omogočajo enostaven prihod in odhod z javnim prevozom, v neposredni bližini pa se nahajajo tudi številne turistične znamenitosti.

OSTALE NAGRADE:

  • 5x ERDINGER Weissbier set, ki vsebuje pet steklenic najbolj priljubljenega pšeničnega piva na svetu Erdinger Weissbier ter 500ml kozarec za pivo.

Druge nagrade

  • 5x ERDINGER darilni set, ki vsebuje tri Erdinger pšenična piva: svetlo Weissbier, temno Dunkel in brezalkoholno - izotonik Alkoholfrei s 500ml kozarcem za pivo. Tu sta še Erdinger kapa in odpirač.

Ostale nagrade

Erdinger pšenična piva se polnijo v tradicionalni pivovarni, v zasebni lasti, v samem osrčju Bavarske. So sinonim za pristni in brezkompromisni užitek. Pivo se polni v skladu z najstrožjimi standardi kakovosti. Uživajte v vseh vrstah piva Erdinger ter izberite sebi najljubšega!
 
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Veliko uspeha pri ugotavljanju in držimo pesti!