Najbolj nenavadni hostli v Evropi

11. 2. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Ob pričetku sezone dopustovanj nas je začelo zanimati, kateri nenavadni hostli po Evropi še posebno izstopajo s svojimi kreativnimi idejami in ponudbami.

Gyreum

(Sligo, severozahodna Irska)

Nenavaden in zanimiv ekološki hostel, ki se zliva z naravo in je del nje. Zaradi oblike zeleni leseni hostel, ki je leta 2007 dobil nagrado za najboljšo ekološko hišo na Irskem, imenujejo tudi UFO (neznani leteči predmet ali krožnik). Več na www.gyreum.com.

Kadir hiše na drevesu

(Olympos, Južna Turčija ob Mediteranu)

Doživite unikatno pustolovščino v naravi. Hostel ponuja tri vrste prenočitve, najbolj zanimive so drevesne hiške, poleg ponujajo še bungalove in sobe. Kadir ponuja vso moderno namestitev (internet, satelitska, dva bara s hrano, pralnica) kot tudi možnosti aktivnega preživljanja počitnic (plezanje, kolesarjenje, vodni športi). Več na www.kadirstreehouses.com.

Hostel Villa Camerata

(Firence, Italija)

Vila Camerata je čudovita vila iz 15. stoletja, okrašena s štukaturami in freskami ter opremljena z vsemi modernimi pripomočki in udobjem. Hiša je obkrožena z lepim in velikim parkom z botaničnim vrtom. Hostel je na obrobju mesta, v bližini nogometnega stadiona Fiorentine. Več na www.ostellodifirenze.it.

Zabavna farma

(Interlaken, Švica)

To je posestvo z veliko hišo, ki so jo preuredili v tematski hostel. Sobe so v stilu hleva oziroma boksov za živali. Na posestvu lahko preživite aktivne počitnice ob vznožju Bernskih Alp, v bližini je tudi slovita smučarska vas Wengen. Več na www.funny-farm.ch.

Ostel – Das DDR hostel

(Berlin, Nemčija)

Ostel je v Berlinu in je narejen v stilu iz časa železne zavese, ko je bila Nemčija še razdeljena na Zahodno in Vzhodno. Opremljen je z retro pohištvom, starinskim radiem in tapetami iz leta 1970. Das DDR Hostel je od železniške postaje Ostbahnhof oddaljen 4 minute hoje in 3 minute od znamenitega kluba Berghain. Za ogled Berlina lahko najamete vzhodno nemška kolesa in z njimi raziščete mesto. Več na www.ostel.eu.

Arkabarka

(Beograd, Srbija)

Arkabarka je pravzaprav splav ali barka na reki Donavi, v Parku Prijateljstva, kakšnih 20 minut hoje od starega mestnega jedra Beograda. Hostel ponuja tudi bolj razkošne sobe z lastno kopalnico. Prednost hostla je v tem, da ste nastanjeni v naravi, a hkrati v skoraj starem centru velemesta, do katerega se lahko odpravite peš, s kolesom, avtobusom ali ladjico. Več na www.arkabarka.net.

Jumbohostel

(Stockholm, Švedska)

Jumbo jet (letalo boieng 747), ki je bil leta 2008 preurejen v hostel, je poleg letališča Arlanda, 40 kilometrov od Stockholma. Hostel ima 27 sob, skupno 76 ležišč. Seveda ponujajo danes nepogrešljivo brezžično povezavo, v vsaki sobi je tudi LCD-zaslon, kjer poleg TV-programa lahko spremljate prihode in odhode letal z bližnjega letališča. Luksuzna soba s svojo kopalnico je seveda v pilotski kabini. Več na www.jumbostay.com.

Clink78

(London, Anglija)

Prijazen in 'stajliš' hostel v središču Londona je v 200 let stari stavbi, v kateri je bilo nekoč sodišče. Hostel, katerega notranjost je mešanica modernega ter viktorijanskega stila, ponuja majhne, elegantne nastanitvene enote s sodobnimi pogradi tudi v nekdanjih zaporniških celicah. Stoji blizu železniške postaje King's Cross, do katere je manj kot 10 minut hoje. Več na www.clinkhostels.com.

Castle Rock Hostel

(Edinburg, Škotska)

Hostel je na vzpetini nad centrom mesta, ob glavni edinburški znamenitosti – Edinburškem gradu. Najboljša lokacija za bivanje v mestu, s katere se razprostira veličasten pogled na Edinburg. Hostel je v 150 let stari hiši, ki je opremljena s stilom, umetninami, starinami ter karakterjem. Več na www.castlerockedinburgh.com.