Najboljše poletne destinacije v Evropi

Najboljše poletne destinacije v Evropi (foto: profimedia) profimedia
14. 7. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Poletje, čas za potepanja in odkrivanja novih zemlja, predvsem pa čofotanja v kristalni vodi, poležavanja in kulinaričnega razvajanja. Našli smo pet najboljših počitniških destinacij, ki jih ima ponuditi Evropa.

Sardinija, Italija

Sardinija, predstavlja pravi biser Mediterana, ki je bliže Afriki, kot pa celinski Italiji. Ena najpriljubljenejših destinacij za italijane, ki so navdušeni nad njenimi čudoviti dolgimi plažami in naravnim bogastvom. Med drugim pa ponuja tudi oglede, ki so vezani na bogato zgodovino otoka.

Zaradi njenih velikih višinskih razlik, pa je tudi odlična destinacija za plezalce in ljubitelje pohodov. Seveda pa ne moremo pozabiti na kulinarične specialitete, ki jih ponuja mediteranska kuhinja, vse od priljubljenih testenin na tisoč in en način, morskih dobrot in seveda vina, ki ima na otoku dolgoletno tradicijo.

Algarve, Portugalska

Pokrajina Algarve na jugu Portugalske s svojo slikovito obalo s klifi, med katerimi se skrivajo čudovite samotne plaže s sinje modrim morjem, je še vedno ena najdostopnejših destinacij v Evropi. Male vasice s prikupnimi ozkimi uličicami in tlakovanimi trgi bodo poskrbele za prijetno uživanje v večernih urah, ob dobri hrani in pijači, številni klubi in barčki pa ponujajo zabavo tudi za najbolj živahne. Algarve je definitivno destinacija, ki bo zadovoljila vse tipe turistov, ter počitnikarje vseh starosti.

Hvar, Hrvaška

Pravijo mu tudi kralj med dalmatinskimi otoki, saj vsako leto privablja ljubitelje morja in sonca iz celega sveta. Otok z največ sončnimi dnevi na jadranskem morju, bo poskrbel, da bodo vaše počitnice nepozabne, ljudje na otoku vas bodo toplo sprejeli in ponudili specialitete pripravljene po starih receptih njihovih babic. Otok je razmeroma velik in vsaka vas oziroma mestece vam lahko ponudi drugačen dopust. Ne glede na to, ali ste romantik, avanturist ali družinski človek, boste na otoku Hvar našli svoj prostor pod žgočim soncem.

Mykonos, Grčija

Znamenite grške bele hišice z modrimi okni, mlini na veter in slikovita riviera bodo poskrbeli za čudovite razglede nad mestom, obalo in Egejskim morjem. Otok, ki je povčini postojanka za velike križarske lajde, kjer se na malih uličicah sprehaja množica ljudi, pa ponuja tudi nekaj več. Priporočamo vam, da ob prihodu na destinacijo najamete manjši motor, s katerim se lahko odpravite po otoku in raziskujete bolj samotne plaže in zalivčke.

Malta

Še južneje od italijanske Sicilije, se nahaja pravi otoški biser, kjer se različne kulture mešajo že dobrih 7000 let. Malta namreč na sebi nosi antične ostanke, ki so pomemben del sredomeske zgodovine. Pohvali pa se lahko tudi z eno najlepših obal na svetu, z turkizno-modrim morjem in priljubljenimi peščenimi plažami, ki bodo poskrbele za idiličen oddih.