Najlepši evropski kampi

21. 6. 2013 Vir: Lisa

Kampiranje ima poleti zagotovo svoj čar - šotor pod milim nebom in zajtrk z najlepšim pogledom na gore ali morje marsikdo ne bi zamenjal za nič na svetu. In poletje se je še začelo. Zato poglejmo najlepše kampe v Evropi.

Gardsko jezero

V kampu Camping Eden ob kraju Salo imajo na voljo luksuzne kočice, kjer boste spali na udobnih posteljah, in ne na napihljivih blazinah.

Kamp ima zares fantastičen pogled na jezero, veliko prostora in vrtov, zasebno plažo, tri bazene, tobogane, trgovino, bar ... Cene se gibljejo od 40 na dan in več.

Več na www.camping-eden.it

Južna Tirolska

Kamping Schlosshof boste v trenutku doživeli kot oazo dobrega počutja. V hotelu sredi sicer tipičnega kampa imajo obiskovalci na voljo prav vsa razvajanja: od masaže do bazena in različnih terapij.

Kamp je le šest kilometrov oddaljen od kraja Meran, ki se ponaša s čudovitim gradom in še lepšimi grajskimi vrtovi.

Več na www.schlosshod.it

Bretanja

V kampu Les Mouettes, tri kilometre od vasice Couronne, boste uživali v čudoviti naravi tik ob morju, kjer so postavljeni tudi simpatični in udobni bungalovi, seveda pa je del kampa rezerviran tudi za šotore.

Kamp ima v bližini peščeno plažo, vsak dan lahko najamete kajak, jahate konje, v okolici pa je kup priložnosti za lepe izlete.

Več na www.campinglesmouettes.fr

Umbrija

V osrčju Umbrije lahko kampirate na terasah oljčnega nasada z razgledom na jezero in srednjeveško vasico. Ob pogledu na prečudovito pokrajino se vam bo zazdelo, da se je ustavil čas.

Cena prenočitve za odraslo osebo se giblje od 5 do 7 evrov, za otroke do 10. leta pa od 4 do 6 ovrov. Za šotor in avto boste v glavni sezoni doplačali še 8,40 evra na dan.

Več informacij na www.campingilfalcone.com

Toskana

Zares lepo urejen kamp z bazeni in dodatki boste našli v bližini Livorna – kamp Park Albatros. Cene za nočitev se gibljejo od 5 evrov naprej.

Več na www.ecvacanze.it

Pod švicarskimi ledeniki

Vse, kar pričakujete od švicarskih Alp, je združeno v majhnem kampu Des Glaciers pod ledenikom. Nastanjeni na 1.600 metrih nadmorske višine lahko prirejate piknike, pohajate ali kolesarite po goratih predelih in predvsem uživate v naravi.

Več www.camping-glaciers.ch

Slovenija

Zanimivo je, da so najlepši kampi v Sloveniji na Gorenjskem, in ne ob morju. Izredne pohvale dobiva super urejen kamp Šobec, zelo obiskan in hvaljen je blejski kamp, no, prijeten je ankaranski kamp.

Med srednje velikimi kampi je najboljši bohinjski kamp Danica, med manjšimi pa prijeten družinski kamp na kmetiji Trnovec v Dupljah.

Izredno lepi in prijetni kampi so tudi v Posočju, na primer Camping Trenta Soča leži tik ob reki Soči v Trenti pod vršaci Julijskih Alp. Je odlično izhodišče za planinske ture in različne športne aktivnosti.

Kamp Koren je najstarejši kamp v dolini Soče, postavljen v mirno okolje nad sotesko reke Soče in samo kratek sprehod oddaljen od Kobarida. V kampu je prostora za 200 obiskovalcev. Je odlično izhodišče za kajakaštvo, ribolov, lov, gorsko kolesarjenje, planinarjenje, alpinizem, jadralno padalstvo, zmajarstvo, sprehode in teke.