Najnevarnejše selfie točke na svetu – kraji, kjer je življenje izgubilo že skoraj 300 ljudi!

22. 6. 2022

Fotografiranje pred znamenitostmi je nekaj povsem običajnega. Toda medtem ko se nekateri zadovoljijo s fotografiranjem pred kipom v središču mesta ali na vrhu hriba, k razkriva čudovit razgled, drugi (največrat zavoljo všečkov) radi izzivajo usodo.

Slika 1/11

V zadnjih letih se je uveljavil trend, ki je zahteval že več 100 življenj: selfieji na posebej nevarnih mestih. Zlasti vplivneži radi na ogled postavijo svoje najbolj drzne fotografije – posnete na vrhu pečine, stolpnice, žerjava, sredi tirov, sredi divje reke ...

Glede na študijo, ki je bila objavljena v publikaciji Journal of Family Medicine and Primary Care, je med oktobrom 2011 in novembrom 2017 zaradi tega življenje izgubilo najmanj 259 ljudi. Med njimi večinoma moški (72,5 %), stari med 20 in 29 let. Najpogostejši vzroki: utopitev, transport, padec.

Samo v letu 2021, takoj po sprostitvi omejitev, so zabeležil 24 smrti zaradi selfiejev (v primerjavi s 7 leta 2020).

Avtorji raziskave naj bi tudi že pozvali k razglasitvi »območij brez selfiejev« na najbolj nevarnih turističnih točkah po vsem svetu. (Povezavo do raziskave najdete pod besedilom)

Nekaj krajev, ki so jih po navedbah www.travelbook.de že vnaprej določili za nevarne, preverite v nadaljevanju. Seznam seveda ni popoln. Samo v Mumbaju je denimo, glede na omenjeno raziskavo, 16 takšnih območij. Seveda pa veliko posameznikov tvega tudi izven turističnih točk. Tako se je, na primer, smrtno ponesrečila 23-letna KItajka, ki je med snemanjem videa za svoje sldilce padla iz žerjava, skoraj 50 m globoko. Prihajajo pa tudi novi trendi. V zadnjem času so to selifeji na delujočem vulkanu.

→ Kliknite NAPREJ in se sprehodite po foto galeriji nekaj nevarnejših selfie točk na svetu!

Profimedia

Raziskava: Selfies: A boon or bane?