Namigi za harmoničen dopust

8. 7. 2013

Sicer bo večina Slovenk in Slovencev imela dopuste kmalu za sabo, a vseeno imamo za vas še nekaj počitniških nasvetov! Torej – kovčki so že pripravljeni, kopalke kupljene, otroci se veselijo novih vodnih igračk … Ste že prosili sosedo, naj vam zaliva rože in prazni poštni nabiralnik?

Prve počitnice v dvoje

Sveže zaljubljeni in dopust na vidiku – kaj je lahko lepšega? Pripravili smo nekaj namigov, da se bo prvo skupno potovanje lepo posrečilo.

Več kot dve tretjini parov se namreč na dopustu spre. Vsaka tretja ločitev se vloži po skupnih počitnicah. In to čeprav sta se oba tako zelo veselila skupnega preživljanja prostega časa. Pa vendar se lahko nadvse preprosto izognete prepirom na dopustu.

Vredno ogleda

Dobro je, če s partnerjem sestavita seznam stvari, ki jih je treba opraviti pred odhodom, in si razdelita naloge. Tako se boste izognili stresu pred odhodom, ki se velikokrat podaljša še v dopust.

Razjasnita pričakovanja

Pogovorita se, kaj pričakujeta od dopusta. Eden od vaju si mogoče želi le počitka, drugi pa bi preživljal aktivne počitnice. Vsak bi rad na dopustu počel tisto, kar pogreša v vsakdanjem življenju. Želje pa so lahko zelo različne. Že če se bosta pogovorila, se lahko izogneta nepotrebnim nesporazumom.

Pravična delitev nalog

Oba partnerja sta na dopustu. Že ob najemu počitniškega apartmaja se dogovorita, kdo bo prevzel določene naloge.

Začnita počasi

Idealno je, če ste na dopustu že dva dni pred potovanjem. Če boste spočiti, boste tudi lažje prenesli morebitne nevšečnosti med potjo. Če se odpravljate na dopust skoraj naravnost iz službe, si zapomnite, da telo in duša potrebujeta najmanj dva dni za privajanje. Ne bodite torej razočarani, če s partnerjem dopusta ne bosta začela povsem brez stresa!

Dopustite svobodo

Eden bi šel na sprehod, drugi bi počival. Čeprav bi rada preživela skupaj čim več časa, bo za vajin odnos dobro, če se bosta tudi malo ločila. To tudi prepreči, da bi bližina privedla do napetosti.

Privoščite si

Seveda ne boste pameti pustili kar doma, toda včasih si je treba privoščiti malce luksuza in spontanosti. Tudi to spada k dopustu!

Poglejte z dobre plati

Ja, vsak človek ima svoje muhe. In tudi v najbolj čudovitih letoviščih obstajajo moteče malenkosti. Toda namesto da bi se ves čas razburjali, usmerite svoj pogled v lepo in dobro. To odločilno vpliva na počitniško razpoloženje.

Odkrivanje novega

Raziskovanje okolice, izleti, šport – skupna doživetja varijo zvezo in odpravljajo pritisk, da moramo doživeti filmsko romanco.

Počitniška blagajna

Čeprav si bosta želela deliti prav vse, vseeno priporočamo, da imata ločene finance. Vsak zase naj plačuje male razvade – v restavracijah pa plačujta iz skupne blagajne.

Upoštevajte intimo

Skupaj v kopalnico ali posamezno? Nekomu se lahko zdi nekaj povsem normalno, drugemu pa je ob tem neprijetno. Sveže zaljubljeni naj dobro premislijo in spoštujejo potrebe partnerja.

Velikodušnost

Se pojavljajo majhna trenja? Če jih sprejmete kot nekaj normalnega, imate priložnost bolje spoznati svojega partnerja.

Nenadoma želi odpotovati sam

Nekateri moški si želijo preživeti dopust kar v družbi prijateljev. Ženske se ob tem večinoma počutijo izdane in so slabe volje. Jezi jih tudi to, da jih največkrat sploh ne vprašajo za mnenje, temveč jih le postavijo pred dejstvo.

Če je odnos zdrav, želja moškega, da odpotuje s svojimi prijatelji, ne pomeni prav nič slabega in lahko celo poživi odnos. V nasprotnem primeru se morate vprašati, kaj bi lahko bilo narobe v vajinem odnosu.

Iz Lise

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri