Odličen predlog: nepozabne aktivne počitnice v Slavoniji!

10. 4. 2019 Promocijsko sporočilo

Ko omenimo Hrvaško, nas večina pomisli na poletje in preživljanje dopusta na hrvaški obali z veliko lepimi otoki. A Hrvaška ima tudi zelo lepo in zanimivo notranjost, ki skriva veliko zares čudovitih predelov!

Eden od takšnih predelov je Slavonija – panonska pokrajina v severovzhodnem delu Hrvaške, ki s svojo lepoto, prijaznimi in gostoljubnimi ljudmi, odlično kulinariko, številnimi aktivnostmi in zanimivostmi privablja vse več obiskovalcev.

Vukovarsko-sremska županija

Ravnica, obdana z Donavo in Savo, skozi katero teče še pet rek, je najvzhodnejša hrvaška pokrajina, zelo bogata z naravo, kulturo in tradicijo. Je prava zibelka hrastovega gozda in vinogradov, kruha in vina, kulena in domačega žganja – torej pravi raj za užitke!

Tukaj so tudi mesta Vukovar, Vinkovci, Ilok in Županja, vsako s svojo zanimivo zgodbo in posebnim vzdušjem, ki ga začuti vsak obiskovalec.

In katerih glavnih zanimivosti Vukovarsko-sremske regije ob obisku res ne smete zamuditi?

V Vukovarsko-sremski županiji lahko uživate v lepotah neokrnjene narave na urejenih stezah in cestah. Gre za vrhunski doživljaj, saj steze potekajo tudi mimo nekaterih znamenitosti, po kolovoznih poteh in mimo vinogradov ter nudijo čudovite razglede.

Najbolj znani sta dve kolesarski poti, in sicer Donava in Srem, ki se navezujeta na mednarodno dunajsko kolesarsko pot, ki je del poti EuroVelo 6. Za kolesarje je to najlepši način odkrivanja lepot regije. Gostoljubni domačini bodo s svojo avtohtono ponudbo na domačijah in v restavracijah vzdolž kolesarskih in pohodniških poti poskrbeli za nepozabno izkušnjo tako rekreativcev kot tudi profesionalnih kolesarjev. Na njihovi spletni strani http://www.visitvukovar-srijem.com/si/ lahko na enostaven in pregleden način najdete vse znamenitosti tega kraja, tradicionalne izdelke, namestitvene informacije, vinske kleti in restavracije s podrobnimi opisi, kontakti in slikovitimi fotografijami.

Poleg kolesarjenja so v regiji tudi odlične možnosti za lov in ribolov, vožnjo s čolnom po reki Donavi, jahanje, opazovanje ptic, hojo, obisk številnih lepih krajev ob rekah Donava, Sava, Vuka, Bosut, Biđ, Studva in Spačva. 

Če ste za avanturo, ki zapolni prav vse čute in v našem spominu pusti neizbrisen pečat nepozabnega potovanja, torej brez dvoma izberite Vukovarsko-sremsko županijo.