Ne, to ni še ena hrvaška plaža! Uganete, kje se nahaja ta raj?

Ne, to ni še ena hrvaška plaža! Uganete, kje se nahaja ta raj? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 8. 2022

Ni torej na Hrvaškem. Ni v Italiji ... Boste pa tu za počitnice odšteli verjetno nekaj manj, kot pri naših sosedih.

Čisto morje, neskončne plaže, druge naravne lepote, kulinarika, ki je ne boste zlahka pozabili in pristno gostoljubje ... Številni so prepričani, da gre za podcenjeno dopustniško državo.

Če še razmišljate o letošnjem dopustu ali iščete nove ideje za prihodnja leta, vas bo morda prepričala ...
Profimedia

Albanija!

"Albanija je namreč pravi naravni biser, ki ravno zaradi majhnega turističnega zanimanja ostaja v marsikaterem pogledu neokrnjena," so zapisali na informativnem spletnem portalu N1 Slovenija.

"Tam vas bodo očarali čudovita narava, slikovite pokrajine, čisto in prozorno morje, tiha letovišča, dih jemajoči razgledi, številni razgibani klifi, neverjetne gorske krajine, prijazni domačini in zanimiva kultura."

  • Albanija ponuja tudi edinstvene kraje za ljubitelje potapljanja.
  • Je fantastična destinacija za ljubitelje gorske rekreacije.
  • V tej očarljivi državi boste dobil tudi priložnost potovati s časovnim strojem.

Predvsem pa ne bodite presenečeni, če vas bo domačin povabil na kozarček rakije. Obvezno preizkusite tudi njihove mehke sire, oljčno olje, morske sadeže in fantastične sladice.

Med bolj popularnimi plažami v Albaniji veljajo

  • Ksamil,
  • Dhërmi,
  • Gjipe,
  • Orikum,
  • Jali.
Valter Zhara | Pexels

Kaj še lahko obiščete v Albaniji

Le nekaj idej, kajti tu se skriva zares veliko zanimivih destinacij:

Berat

Po številu prebivalcev deveto največje mesto v Albaniji, ki ga obdajajo gore in hribi, vključno s Tomorrjem, ki je proglašen za narodni park. Zanimiv je stari del mesta z edinstvenim arhitekturnim slogom več civilizacij, ki so skozi zgodovino sobivale v mestu. 

Butrint

Profimedia

Je bilo antično grško in kasneje rimsko mesto v Epirju. V sodobnem času pa je Butrint arheološko najdišče v mestu Vlorë v lužni Albaniji.

Kruja

Mesto leži 20 km severno od albanske prestolnice Tirana. V Kruji sta Skenderbegov muzej v Krujskem gradu in Nacionalni etnografski muzej. 

Skader

Profimedia

Je mesto, ki se nahaja ob Skadrskem jezeru v severozahodni Albaniji. Je eno od najstarejših in zgodovinsko najpomembnejših albanskih mest ter pomembno kulturno in gospodarsko središče.

Če bi radi doživeli pristno Albanijo, jo obiščite čimprej, preden vas na plaži ali v slikovitem gorovju pozdravijo trume turistov.

Preverite še:
Kje se poleti lahko ohladite v svoji občini? Poiskali smo TOP lokacije!