New York - mesto, ki nikoli ne spi

8. 12. 2015

Big Apple je mesto izpolnjenih sanj. Predstavlja raznolikost, tako kar zadeva narodnost prebivalcev kot tudi okolje – poleg vrtoglavo visokih nebotičnikov ponuja svežino in mir prelepih parkov, kjer si številni odpočijejo od značilno glasnega newyorškega vrveža. Doživite New York z MasterCard Priceless Cities ugodnostmi!

Večji del mesta leži na otokih in osrednji med njimi, Manhattan, je živahno središče zabave, znanosti, kulture, umetnosti, gastronomije, mode, trgovine, poslovanja in financ. Mesto, ki nikoli ne spi, je s številnimi gledališči na Broadwayju, Metropolitansko opero in odličnim izborom muzejev z umetniškimi zbirkami tudi kulturno središče ZDA. Navdušuje s številnimi znamenitostmi in spomeniki ter unikatnim utripom pestrega dogajanja na vsakem koraku.

Ste vedeli, da v New Yorku ...

  • na enem kvadratnem kilometru živi več kot 26.000 ljudi;
  • v tem mestu živi več ljudi kot v 39 državah od 50 držav celotne ZDA;
  • živi največja populacija Kitajcev izven Azije;
  • zabeležijo rojstvo vsake 4,4 minute;
  • lahko najem dovoljenja za stojnico z vročimi hrenovkami v Central parku stane tudi več kot 270 tisoč evrov oz. 289 tisoč dolarjev na leto;
  • so bili parki Madison Square Park, Washington Square Park, Union Square Park in Bryant nekoč pokopališča?

                                                                                                                      Vir: bigappled.com

MasterCard
Doživite New York z MasterCard ugodnostmi!

Družba MasterCard predstavlja Priceless Cities, razburljivo ugodnost za imetnike kartice MasterCard. V mestih po vsem svetu lahko koristite posebne ponudbe za nepozabna doživetja.

Pripravite se na posebno doživetje – NYC TV & Movie turo z avtobusom, na kateri boste obiskali več kot 40 različnih snemalnih lokacij popularnih serij in filmov. Med drugim boste pokukali v znane kotičke iz serije Prijatelji, slavno pivnico iz Birdmana, hotel iz filma Ameriške prevare ter se spomnili humoristične serije Seinfeld in številnih drugih.

Pri nakupu karte s kartico MasterCard prejmete 20 % popust, z uporabo kode Priceless20.

Na spletnem mestu MasterCard preverite, kakšne ugodnosti in doživetja so še na voljo imetnikom kartic MasterCard v New Yorku in nadgradite svoj potep z nepozabnimi doživetji.