Nov obraz jadranskega hotela, kjer je počitnice preživljal angleški kralj

1. 8. 2018 Promocijsko sporočilo

Zgodba o britanskem kralju Edvardu VIII., ki se je zaradi ljubezni do ločene Američanke Wallis Simpson odpovedal kroni, je ena najbolj zanimivih romanc 20. stoletja in jo danes poznajo skoraj vsi. Toda, ali ste vedeli, da se je eno poglavje te zgodbe odvilo na otoku Rab?

Poleti leta 1936 sta Edward, ki je bil takrat še kralj, in Simpsonova počitnice preživljala ravno na Rabu. Po legendi je Edward na tem dopustu postal prvi jadranski nudist, par pa je bival v luksuznem hotelu Imperial. Ni znano, ali je Edward Wallis zaprosil prav tam, vendar je pozimi istega leta abdiciral, da bi lahko Simpsonova postala njegova žena.

Valamar Collection Imperial Hotel, kjer sta bivala Edward in Wallis, je od leta 2018 popolnoma prenovljen, namenjen odraslim in svojim gostom še naprej ponuja razkošne počitnice v miru in zasebnosti. Nahaja se v starem jedru Raba in je idealen za popolno sprostitev s partnerjem ali s prijatelji, z vrhunsko gastronomsko ponudbo in wellnessom.

Dan v Valamar Collection Imperial Hotelu se začne s počasnim zajtrkom do 11. ure, nato s počitkom ob hotelskem bazenu ali z masažo in s savno. Gostje lahko okušajo vrhunska lokalna vina, z ladjo raziskujejo skrite zalive polotoka Frkanj ali se vozijo po urejenih kolesarskih stezah.

Poleg storitve na V. ravni imajo na voljo zasebnega conciergea, ki skrbi za vse njihove potrebe, zvečer pa se lahko sprostijo in uživajo v avtohtonih rabskih vinih v restavraciji à la carte in Wine baru Veritas ali v novem Gin baru. Če se preprosto odločijo, da ne bodo vstajali iz postelje, lahko naročijo samo sobno postrežbo. Ponudbe se gibljejo od 99 € na noč, rezervirajte takoj.