Novi hoteli nenavadnih oblik

Novi hoteli nenavadnih oblik (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Oblike hotelov vas bodo očarale!

Marina Bay Sands Hotel, Singapur

Hotelski servis, ogromno igralnico, zabaviščni in tematski park, kongresni center in še marsikaj drugega ponuja ta super razkošni hotel, ki velja za najdražjega na svetu, saj so se stroški ob izgradnji hotela leta 2010 približali 8 milijardam dolarjem. Hotel z 2561 sobami je zasnoval priznani izraelsko-kanadski arhitekt Moshe Safdie. Idejo za zasnovo hotelskega kompleksa je dobil pri igralnih kartah – tri karte, postavljene pokonci, ter četrta, ki leži prek njih.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Kitajska

Hotel, ki je del svetovno znane verige hotelov Sheraton, je v mestu Hunhou, za katero bi lahko rekli, da je predmestje mogočnega Šanghaja. Edinstvena oblika 27-nadstropne stavbe, postavljene leta 2013 ob jezeru Tai, spominja na konjsko podkvico, krof ali prstan. Hotel ima 321 sob, zamislil pa si ga je kitajski arhitekt Ma Yansong, ki se je proslavil tudi v tujini, predvsem v ZDA.

v

Hotel Unique, Sao Paolo, Brazilija

Unikatni hotel v obliki 80-metrske barke so postavili leta 2003 po načrtih brazilskega arhitekta japonskih korenin Ruya Ohtake. Domačini hotel s 85 sobami in 10 apartmaji imenujejo lubenica ali polmesec.

Inntel Hotel, Zaandam, Nizozemska

Inntel je v mestu Zaandam, ki leži kakšnih 7 kilometrov severno od Amsterdama. Hotel, ki ima 160 sob, so dokončali leta 2010 po načrtih Wilfrieda van Windena. Impresivna fasada stavbe je zasnovana po tradicionalnih nizozemskih hišah, ki jih je v okolici ogromno. Tudi notranjost hotela ne razočara, saj je prav tako urejena v tradicionalnem slogu. Hotel ima tudi bazen, z vlakom do centra Amsterdama pa potrebujete točno 12 minut.

Grand Lisboa Hotel, Macau, Kitajska

Grand Lisboa (Lizbona) je 47-nadstropni in 261 metrov visoki hotel in igralnica, zgrajena leta 2008. Hotel ima 430 sob, igralnica pa 800 igralnih miz. Zasnovala sta ga hongkonška arhitekta Dennis Lau in Ng Chun Man, idejo za obliko pa sta dobila pri brazilski samba plesalki na karnevalu. Macau velja tudi za eno od gastronomskih prestolnic sveta, v mestu pa je za čuda še vedno vpliv portugalske kuhinje (nekdanji kolonizatorji). Lisboa navdušuje tudi gurmane, saj je edini hotel na svetu, ki ima kar štiri restavracije z Michelinovo zvezdico.

Hotel Jested, bližina mesta Liberec, Češka

Jested je na vrhu istoimenskega najvišjega hriba v okolici na nadmorski višini 1012 metrov. Poleg smučarskega hotela in restavracije stavba služi tudi kot radio- in televizijska antena. Objekt, ki se izjemno zliva z okolico in je dostopen samo peš ali z gondolo, je bil postavljen leta 1968 po načrtih Karla Hubačka. V lepem vremenu se iz hotela razteza izjemen pogled na okolico, ki seže prek poljske in tudi nemške meje.

Burj Al Arab, Dubaj, Združeni arabski emirati

Hotela v obliki 280-metrskega jadra ni treba posebej predstavljati, saj gre za enega najbolj prepoznavnih in luksuznih hotelov na svetu. Načrte zanj je narisal britanski arhitekt Tom Wright, ob postavitvi leta 1999 pa je nemudoma postal sinonim mesta in ena najbolj znanih turističnih točk v Dubaju.

Rjugjong Hotel, Pjongčang, Severna Koreja

Veličastni Rjugjong je 105-nadstropni in 330 metrov visok nebotičnik v obliki piramide. Gradnja neofuturistične piramide se je začela leta 1987, do leta 1992 pa je dosegel končno višino (330 m), vendar se je zaradi ekonomske krize gradnja ustavila. Delo se je potem nadaljevalo leta 2008 in do leta 2011 je bila končana zunanjost. Hotel, ki je najvišja piramida na svetu, uradno še ni bil odprt, vsaj tako poročajo zahodni mediji.

Intercontinental Davos, Švica

Hotel, poimenovan kar zlato jajce, so zgradili v tem luksuznem smučarskem središču leta 2013 po načrtih italijanskega arhitekta Mattea Thuna. Interconti v Davosu vsako leto januarja gosti Svetovni ekonomski forum.

Fotografije: Shutterstock, Profimedia