Na romantičen oddih v Pariz

Na romantičen oddih v Pariz (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 12. 2015 Promocijsko sporočilo

Pariz je eno od najlepših in najzanimivejših mest na svetu. Ponuja romantičen oddih, potep po tipično francoskih uličicah ter dozo kulture in uživanja v hrani, pijači, razgledu in utripu mesta. Doživite Pariz z MasterCard Priceless Cities ugodnostmi!

Francosko glavno mesto je ena izmed tistih destinacij, ki jo je potrebno doživeti tudi brez tekanja od ene do druge turistične znamenitosti, temveč ob kavici in rogljičku v kateri od značilnih francoskih kavarn, s šampanjcem v roki ob romantični reki Seni, ob poslušanju šansonov v starinskih glasbenih trgovinah, z brskanjem za zaprašenimi knjižnimi uspešnicami ali prepuščanjem ulični umetnosti, ki jo srečamo na vsakem koraku.

Pariz

Umetnost prežema Pariz na vsakem koraku

Obiščite muzej Louvre, ki je eden izmed največjih, najbogatejših in najbolje urejenih muzejev na svetu. V nekdanji rezidenci francoskih kraljev, ki se razteza na površini 60.600 kvadratnih metrov, je na ogled postavljenih več kot 35 tisoč umetniških del, več kot 380 tisoč zgodovinskih predmetov (od 6. stoletja pr. n. št. do 19. stoletja n. št.), ki so razstavljeni na 60.600 kvadratnih metrih površine v osmih kuratorskih predelih. Imajo zbirke egipčanske, vzhodne, grške, rimske in etruščanske umetnosti.

Najbolj slavna umetnina pa je seveda Da Vincijeva Mona Lisa.

Musée d'Orsay, eden od najbolj priljubljenih muzejev, ki ima svoje prostore v nekdanji železniški postaji v Seni, ima brezplačne oglede vsako prvo nedeljo v mesecu (otroci, mlajši od 18 let, imajo vedno prost vstop). V prvem nadstropju se boste sprehodili med mojstrovinami Moneta, Renoirja, Pissarra, Sisleyja, Degasa, Maneta, Van Gogha, Cézanna, Seurata in Matissea.

Pariz je poln malih galerij in muzejev, kjer vam bodo z veseljem predstavili najnovejše razstave. Nekaj predlogov: Galerie Yvon Lambert (108 rue Vieille-du-Temple), za minimalizem in konceptualne umetnosti, ter Galerie Maeght (42 rue du Bac), za bolj tradicionalno umetnost, v okraju St-Germain-des-Près.

Pariz, za vse okuse

Oglejte si otok na Seni, sprehodite se po Elizejskih poljanah, povzpnite se na Eifflov stolp in uživajte ob osupljivem pogledu na prestolnico. Nekaj idej smo vam pripravili v fotograleriji, možnosti je neskončno. Odpotujte v čaroben Paris in se pustite zapeljati ritmu umetnosti, veličastne arhitekture, očarljivemu francoskemu jeziku, kulinariki, sladicam, šansonom in odkrivajte skrite kotičke francoske metropole. 

Pariz

Doživite Pariz z MasterCard ugodnostmi!

Družba MasterCard predstavlja Priceless Cities, razburljivo ugodnost za imetnike kartice MasterCard. V mestih po vsem svetu lahko koristite posebne ponudbe za nepozabna doživetja.

MasterCard in Priceless cities vas vabita k unikatnemu gastronomskemu doživetju! Bustronom povezuje pariško kulturo s kulinaričnimi presežki. To ni navaden avtobus, temveč je spremenjen v elegantno restavracijo, ki vas med razvajanjem brbončic zapelje na romantično vožnjo po mestu, in tako odkrivate zanimive skrite kotičke. Bustronom je ultimativna izkušnja za vse popotnike in ljubitelje gastronomije.

S plačilom s kartico MasterCard boste prejeli 5 % popust za kosilo. Ne zamudite tega nenavadnega in nadvse okusnega načina odkrivanja Pariza!

Na spletnem mestu MasterCard preverite, kakšne ugodnosti in doživetja so še na voljo imetnikom kartic MasterCard v Parizu in nadgradite svoj potep z nepozabnimi doživetji!