25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Planinski izlet s Tržiča na Kofce

21. 11. 2014

Snega do 1500 m je zgolj za vzorec in vremenoslovci napovedujejo, da bo tudi sobota še sončna. To je vsekakor vredno izkoristiti! Zato vas tokrat vabimo na planinski izlet s Tržiča na Kofce, ki bo to soboto, 22. 11. 2014.

Planina Kofce se nahaja na južnih pobočjih Košute in je priljubljen pohodniški cilj. Znana je po lepih razgledih in gurmanski ponudbi.

Običajni, najbolj obljuden pristop na Kofce vodi iz Podljubelja (Z) ali Jelendola (V). Vi se boste na planino podali iz njene južne strani, iz samega mesta Tržič. Gre za neobičajen, daljši dostop, ki povezuje mesto Tržič po grebenu s Podljubeljem in masivom Košute. Pot je z izjemo Kamnjeka redko obljudena in nudi lepe razglede na bližnje hribe.

Po Radetzkyjevi poti se boste povzpeli na Kemnjek, tržiško Šmarno goro. Tu vas bo pričakal lep razgled na samo mestno jedro in njegovo oklico (Dobrča, Begunjščica, Kriška gora, Storžič..). Nato pot nadaljujete po grebenu Pirmanc, mimo Velikega vrha do širšega travnatega sedla nad kmetijo Završnik. Od tu počasi zapstite tržiški poligon in se bližate vsakodnevnim terenom podljubeljčanov. Ko boste dosegli Zavetišče na Kalu ste že na dveh tretjinah poti in nad Podljubeljem. Vso pot vas bodo spremljali lepi razgledi na okoliške hribe.

Pot boste nadaljevali po kolovozu, nato pa vas bo gozdna steza popeljala vse do ceste tik pod Kofcami. Še skok in že ste na planini, nad vami pa se dviga najdaljši slovenski greben Košute.

Opis izleta

Višinska razlika: 958 m

Okvirni čas hoje: 6 h

Primernost: Za vse planince s primerno kondicijo.

Izlet bo vodila vodnica Nina Kopčavar (031 872 194)

Prijave do petka, 21. 11. 2014 do 15. ure na telefon!

Več na: www.pd-ljmatica.si/Dogodki/2431/Dogodki-S-Trzica-na-Kofce-1488-m

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri