Počitnice kot potovanje vase

25. 6. 2010

V tem divjem potrošniškem svetu, stresnem zaradi neskončne možnosti izbir, se tu in tam soočamo z osebnostno krizo, z iskanjem svoje prave identitete in smisla lastnega obstoja. Potovanje vase je za vsakogar kdaj pa kdaj neizbežno. Poleti se lahko zato raje kot za poležavanje na plaži odločimo, da bomo nekaj naredili za svojo osebnostno in duhovno rast, izkoristili počitnice za ponoven stik s sabo.

Obiskali smo poletni kamp ob Donavi v centru za osebni razvoj na obrobju narodnega parka Fruška gora, ki zaradi lege in prvinske narave ponuja idealne razmere za ukvarjanje s samim seboj. Programe vodijo izkušeni člani društva za razvoj in raziskovanje starodavnih kultur Bindu.

Pri delu uporabljajo znanja in metode starih narodov za povečanje zavesti, energije in čutenja. Posebna značilnost delavnic je, da nikoli ne veste, kaj vas čaka naslednji trenutek – kdaj boste spali, jedli, se umili, kar prinaša čar v naše včasih že kar preveč urejeno življenje.

Enotedenski umik od vsakdanjih navad in ritualov v čudoviti svet narave ob mogočni reki, kjer domujejo stoletne vrbe in številčne ptičje vrste ter se vsak dan zamenja kar pet blagodejnih vetrov, človeka prestavi v drugačno dimenzijo bivanja.

Z različnimi tehnikami se začneta prebujati njegov resnični jaz in speči potenciali ustvarjalnosti. In potem končno spet zaživimo, obujeni in oživljeni na telesni, čustveni in umski ravni.

1. program: Spoznanje in sprejemanje samega sebe

Program Spoznanje in sprejemanje samega sebe se bo v kampu odvijal med 10. in 17. julijem 2010.

Vsebuje:  

Kvantni intenziv razsvetljenja: To je izkustvena delavnica , ki z unikatno tehniko pripelje do direktnega doživetja samega sebe, do zavedanja "Kdo sem jaz?". Ta izkušnja je namreč edina prava izkušnja resnice.

Dnevne meditacije: Meditacija pomeni samo biti, nič delati - ni aktivnosti, ni misli, ni emocij. Ti samo si in to je čista radost. To stanje lahko dosežemo po različnih poteh, cilj pa je vedno isti. Vodja bo iz svojega programa izbral meditacijo, ki bo najprimernejša za skupino.

Rebirthing ali podoživljanje lastnega rojstva: Tehnika omogoča osvoboditev blokad in travm, ki so nastajale v nas ob fizičnih in emocionalnih stresih. Dosežemo osebno preobrazbo, energija pa zopet naravno kroži po telesu.

Sprejemanje izziva - sprejemanje rizika: Psihodrama vam bo omogočila, da boste razblinili svoje strahove, presegli in doživeli svoje nikoli realizirane probleme, želje. To je pot k svobodnemu in sproščenemu življenju, sprejemanju izzivov življenja.

Predavanja na teme Odnos do samega sebe, odnosi v vsakdanu, odnosi med spoloma, razumevanje in čustva...

Ob večernem ognju se bodo vrstili razgovori o temah po želji udeležencev kampa.

2. program: Svoboda in kreativnost

Program Svoboda in kreativnost bo potekal med 14. in 21. avgustom 2010. Vsebuje:

Dnevne meditacije:
Meditacija pomeni biti, ne delati - brez aktivnosti, brez misli, brezi emocij. Ti samo si in to je čista radost. To stanje lahko dosežemo po različnih poteh, cilj pa je vedno isti.

S plesom brez forme boste vrnili vaše telo k naravnemu doživljanju in čutenju, prestopili boste v višja stanja zavesti, vaše telo pa bo postalo prožno, hitro in sproščeno. 

Šamansko savno: čiščenje z energijo vode in ognja sproži v človeku globoke in intenzivne procese, postavi predenj kot ogledalo njegove lastne misli, koncepte, prepričanja, navade in vodi k intenzivnejšemu spoznavanju samega sebe ter omogoča doživljanje vizij.

Ples po ognju: omogoča direktno doživetje in izkušnjo stika med ognjem in človekom. Sam element ognja je transformirana energija Sonca, ki nas napolni z močjo, energijo in ima neskončno kreativno moč. Obdari nas z zdravjem, radostjo, svobodo in materializacijo želja.

Predavanja na temo svoboda in kreativnost.

Ob večernem ognju se bodo vrstili razgovori o temah po želji udeležencev kampa.

Vodja kampov je Bodin, ki se je izobraževal v različnih šolah po svetu, med drugim je terapevt za kvantno psihologijo, holistični rebirthing in psihodramo ter odnose med spoloma.

Bivanje v kampu lahko podaljšate, možni so tudi turistični ogledi.

Več informacij na: 040 423 719 (Tadeja) ali  www.drustvo-bindu.si