Pravljični Marakeš - barviti bazarji, elegantne palače, eksotični vonji

Mistično v večernem siju: minaret mošeje Koutoubi je simbol mesta. (foto: promocijski materijal) promocijski materijal
25. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Puščavska lega Marakeša ob vznožju gorovja Atlas je spektakularna. Toda kraljevsko mesto na jugozahodu Maroka privablja tudi s svojim 12 km dolgim mestnim obzidjem in 90 tisoč uličicami. Potopite se v pravljico 1001 noči.

Vredno ogleda

Občudujte živahen stari del mesta (Medina), nosače vode in krotilce kač. Živahna tržnica Djemaa el Fna (v srednjem veku kraj za usmrtitve) je še vedno edinstven orientalski spektakel!

Minaret Koutoubia mošeje iz 12. stoletja je pravi simbol mesta. Eksotičen čar pa se bo razvil tudi ob obisku razvalin palače El-Badi, ene izmed najbolj razkošnih zgradb severne Afrike. Notranje dvorišče, zgrajeno po vzoru Alhambre iz španske Granade, kar vabi k ogledu. Na vrtu mavrske vile francoskega slikarja Jacquesa Majorella (1886–1982), ki je bila od leta 1980 do njegove smrti v letu 2008 last modnega oblikovalca Yvesa Saint Laurenta, vas pričakuje raj fascinantnih rastlin (www.jardinmajorelle.com).

Nakupovanje

Tisoče barv, vonj po začimbah, tradicionalne kaftane, ponaredki modnih znamk: sprehod po uličicah je pravo doživetje! Terasa Café des Epices, s katere se vam ponuja prelep razgled na tržnico z začimbami, je prava oaza miru v vsem tem vrvežu (www.cafedesepices.net). Moderen nakupovalni občutek z Zaro, Guccijem in podobnimi vas čaka na Av Mohamed V. Tik za vogalom, v Akbar Delights, vas čakajo znane babuše, maroške copate (www.akbardelights.com).

Zabava

V elegantni restavraciji Comptoir Darna poskusite tipični maroški kuskus in slasten metin čaj (www.comptoirdarna.com). Nato pa na kozarček v bar bô & zin (www.bo-zin.com). Na njihovem šarmantnem vrtu lahko uživate v ogledovanju nočnega zvezdnatega neba.

Bivanje

V hotelu Ana Yela boste bivali kot v romantični mestni palači. Za prenočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi boste odšteli od 150 evrov na osebo (www.anayela.com). Gostišče Zina je opremljeno v retro orientalskem stilu. Prenočitev z zajtrkom dvoposteljni sobi stane od 50 evrov na osebo (www.riadzina-marrakech.com).

Privoščite si luksuz!

Če si želite luksuz in očarljivost z zgodovinsko vrednostjo, si sobo rezervirajte v legendarnem hotelu La Mamounia. Eminentni gostje so v njem prvič lahko uživali leta 1923. V luksuznem La Maison Arabe, ki je v starem delu Marakeša, lahko izbirate med 17 sobami in suitami. V ponudbi imajo tudi programe spa in šolo kuhanja, kjer vas bo poučeval 'Dada' Aziza. Cene sob se gibljejo od 190 do 600 evrov na noč – za najdražjo kraljevsko suito.

Informacije

www.visitmorocco.com, letalski poleti na www.royalairmaroc.com.

Značke: marakeš