Razišči Zagreb in okolico: Tam, kjer je vsak korak v pravo smer

Razišči Zagreb in okolico: Tam, kjer je vsak korak v pravo smer (foto: Foto: J. Duval) Foto: J. Duval
30. 6. 2021 Promocijsko sporočilo

Predstavljajte si evropsko prestolnico, ki jo je ne tako daleč nazaj Lonely Planet razglasil za destinacijo št. 1 v Evropi. Mesto kulture (z več muzeji na prebivalca kot katero koli drugo), parkov, kolesarskih stez, kavarniške kulture, z nedvomno najboljšim življenjskim slogom v Evropi. Zvezda v vzponu na turistični sceni, Zagreb ima neverjetno različno ponudbo – za družine, gurmane, kulturne odvisnike in ljubitelje narave.

Zdaj pa obdajte to mesto z ogromnim krogom zelenila, obilico avtentičnih, naravnih in enkratnih izkušenj ter nečem za vse in vsakega obiskovalca. V teh težkih časih socialne distance se izognite gneči in vdihnite zdrav način življenja in naravo, ki ju lahko združite v obisku Zagreba in njegove okolice. 

»V krogu Zagreba, blizu mesta, blizu srca« odpre hrvaško prestolnico celi vrsti nepozabnih izkušenj kar na pragu mesta. Z obilico zdravih možnosti na odprtem, ki so že v mestu, je V krogu Zagreba popoln družinski dopust in pobeg iz mestnega vrveža.

Foto: J. Duval

Zapustite čarovnijo mesta v iskanju avtentičnih izkušenj. Ali ste že kdaj iskali tartufe ali poskusili odlična peneča vina plešiviške regije? Podajte se na kulinarično turo in se naučite pripravljati mamljive štruklje, vendar pustite še kaj prostora za legendarno kremšnito iz Samoborja. Izbirajte med številnimi rustikalnih gostišči, ki svojim strankam postrežejo z avtentičnimi lokalnimi jedmi iz svežih lokalnih pridelkov, ki jih že stoletja pripravljajo na enak način.

Ali si želite poskusiti nekatere izmed teh izdelkov? Spustite se do tržnice Dolac v središču Zagreba ter doživite tradicionalen nakup svežih pridelkov brez supermarketov na vidiku. Raziščite uspešno sceno kraft piv v Zagrebu, ne smete pa nikakor zapustiti mesta ne da bi poskusili – in postali odvisni od – zagrebške kulture pitja kave v številnih zunanjih kavarnah, samem srčnem utripu mestnega življenja.

Zagreb je kot dnevna soba na odprtem s svojimi odličnimi kavarnami za takšen sproščen življenjski slog. Številni parki, botanični vrti, Zagrebški živalski vrt ter jezeri Jarun in Bundek človeka zares razveselijo, vendar zapustimo dnevno sobo in si oglejmo kakšni zakladi na prostem vas čakajo v okolici Zagreba.

Pojdite na pohod v veličastne griče Sljemena ter uživajte v najlepših razgledih na mesto v neokrnjeni naravi ter romantične sprehode skozi številne gozdove (z ali brez tistih tartufov), kolesarite po stezah tega zelenega obroča celinske Hrvaške ali pa se izgubite v spokoju in lepoti naravnega parka Žumberak. Obiščite jezera Savica za izjemno izkušnjo opazovanja ptic z roba mesta. 

Dihajte.

Ali bodite aktivni. Partija golfa mogoče, ali družinsko jahanje konjev, kolesarjenje, ribolov, pohodništvo ali adrenalinske aktivnosti za otroke. S takšno raznoliko paleto dejavnosti ter neomejeno naravo brez gneče si vsakdo najde aktivnost zase ter vse sestavine za srečne in zdrave družinske počitnice. 

Kot pomoč pri izbiri V krogu Zagreba predlaga nekoliko tridnevnih itinerarjev glede na vaše interese ter ponuja več možnosti za popolne pobege iz mesta.  »Tri dni Zagreba in okolice« ima kakovostne predlagane itinerarje za gurmane, družine, ljubitelje narave, zgodovine ter umetnosti.

Turizem se je spremenil, morda za vedno, zaradi koronavirusa. Poudarki so zdaj na varnosti, zdravju, življenjskem slogu, naravi in avtentičnih doživetjih. Vse to lahko najdete v vsakem kotičku Zagreba in njegove okolice. Dobrodošli v novem pristopu k turizmu – Zagreb in okolica – vaša varna in avtentična destinacija z zdravim življenjskim slogom.

Za več podrobnosti o izjemni turistični ponudbi Mesta Zagreb in Zagrebške županije obiščite spletno stran V krogu Zagreba (Around Zagreb)

Foto: M. Gašparović
Značke: zagreb