Rio de Janeiro - mesto vzhičenosti

Rio de Janeiro - mesto vzhičenosti (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2009

Rio de Janeiro bo gostitelj poletnih olimpijskih iger leta 2016! Če se boste odpravili v Rio v tem času, boste vsepovsod še vedno čutili navdušenje ljudi. Lep trenutek za obisk.

Vredno ogleda

Številka ena v Riu je seveda legendarna plaža Copacabana (Avenida Atlantica), kjer boste naleteli na številne ljudi, ki igrajo nogomet na plaži ali pa se sprehajajo naokoli v kopalkah.

Copacabana, Rio de Janeiro

Na Pão de Aćúcar (Sladkorni stožec), ki se 394 metrov visoko dviga nad zaliv Guanabara, se lahko zelo udobno pripeljete z žičnico. Pogled na mesto in zaliv je osupljiv!

Navzgor po stari mestni četrti Santa Teresa, ki očara s kolonialnim šarmom in umetniškim pridihom, vas popelje nostalgični tramvaj Bonde.

Zabava

Najboljšo južnoameriško kulinariko lahko preizkusite v Baru Urca, Rua Cândido Gaffrée 205.

Churrasco, tipično velikansko mesno nabodalo z žara na oglje, je nadvse slastno v Estrela do Sul, Praia de Botafogo 490.

Čudovita izkušnja je tudi obisk šole sambe, kot je Escola da Samba Salgueiro, Rua Silva Teles 104, kjer se vse leto z vso vnemo pripravljajo na karneval.

Nakupovanje

Ipanema je najbolj elegantna modna četrt v Riu. Okoli Rua Visconde de Piriajá boste našli vse velike blagovne znamke.

Namig: Blue Man ponuja odlično kopalno modo.

Priljubljeno zbirališče: nedeljski bolšji trg Feirarte, Praça General Osório.

Praça General Osório, Rio de Janeiro, Brazil

Bivanje

Acapulco Copacabana Hotel, Rua G. Sampaio 854 na Copacabani – prenočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi stane od 50 evrov.

Kolonialna vila Relais Solar v Santa Teresi, Ladeira do Meireles 32 – prenočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi od 30 evrov na osebo.

Informacije: www.riodejaneiro-turismo.com.br.

Letalske povezave: www.condor.com