Romantična potovanja za rojene v zračnem znamenju (dvojčka, tehtnica, vodnar) za leto 2012

Romantična potovanja za rojene v zračnem znamenju (dvojčka, tehtnica, vodnar) za leto 2012 (foto: Fotolia.com) Fotolia.com
24. 1. 2012

Dvojčkom je najpomembnejše, da na potovanju zadovoljijo svojo radovednost in poskusijo nekaj novega. Tehtnice si bodo privoščile počitnice, ki bodo ustrezale njihovim estetskim potrebam, svobodoljubnega vodnarja pa bo navdušilo samo nekaj posebnega in nenavadnega

Dvojčka

London je mesto raznovrstnih kultur, dragih restavracij, mogočnih znamenitosti, dom številnih slavnih osebnosti in pisane druščine priseljencev.

V njem se bohotijo Big Ben, Tower Bridge, Westminster in Buckinghamska palača. Londonsko oko je največje opazovalno kolo na svetu, na katerem si lahko v pol ure ogledate celotno mesto iz ptičje perspektive.

Živahno dogajanje v četrti Soho vedno znova navdušuje, v kraljevem observatoriju v Greenwichu pa se boste seznanili z zanimivimi zgodovinskimi dejstvi o razvoju znanosti. Vsekakor si privoščite izlet z dvonadstropnim panoramskim avtobusom in se odpravite po nakupih v trgovsko hišo Harrods.

Tehtnica

Estonija je dežela ljubkih starinskih hišic z opečnatimi strehami, ki še poudarjajo slikovitost tamkajšnjih srednjeveških mest in ponujajo popoln estetski užitek.

Estonija je znana po tem, da je eden najbolj neokrnjenih kotičkov narave v Evropi. Pisana dolina Kotiorg, jezero Puhajavr, strmi bregovi reke Ahja s čudovitimi raznobarvnimi peščenimi sipinami, naravni park Endla in druga središča ekoturizma vam bodo segli do srca.

Navdušili vas bodo tudi 500-letni svetilnik Kopu na otoku Hiiumaa, veličastne zgradbe Estonije in srednjeveški gradovi. Preizkusite tudi zdravilno blato Parnu in Haapsalu in se prepričajte o njegovem blagodejnem in zdravilnem učinku.

Vodnar

Vodnarji so sicer izredno navdušeni popotniki, toda za užitkov poln dopust jim ni treba daleč: pojdite na Hrvaško, v deželo okusnih morskih specialitet in aromatičnih vin.

Tam se lahko potepate po gozdovih in gorah, kampirate v turističnih kampih, plavate v kristalno čistem morju in obiščete čedalje bolj znana Plitviška jezera. Zdravilišče Naftalan s posebno vrsto edinstvene zdravilne nafte v Evropi vas bo navdušilo s svojo pestro ponudbo.

Jadranska obala je znana tudi po svoji čistosti ter bogati flori in favni. Če si še niste, si zato na katerem izmed dalmatinskih otokov privoščite prvovrstno potapljanje, zvečer pa se prepustite dalmatinski glasbi, močnemu vinu in ribjim specialitetam.