Romantična potovanja za rojene v ognjenem znamenju (oven, lev, strelec) za leto 2012

Romantična potovanja za ognjena znamenja (oven, lev, strelec) za leto 2012 (foto: Fotolia.com) Fotolia.com
30. 12. 2011

Za ovne so prava počitniška destinacija kraji, kjer se skrivajo zanimive stvari in kjer so možnosti za športno udejstvovanje neomejene. Levi bodo uživali v pasivnih počitnicah in ob gurmanskih užitkih. Strelcem so na kožo pisana mesta z dolgo tradicijo in bogato zgodovino.

Oven

Švedska je država nedotaknjene narave, saj je znana po svojih gozdovih, jezerih, širnih travnikih in gorah. Hkrati slovi kot glasbena prestolnica Evrope.

Čudovita švedska prestolnica Stockholm, ki jo številni imenujejo tudi severne Benetke, bo v letu 2012 idealen kraj za oddih za avanturistične ovne. Čudovite starinske hiše in uličice, prijetne majhne restavracije in bari jih bodo zagotovo navdušili.

Ogled kraljevske palače Drottningholm je pika na i njihovemu potovanju, saj jih bosta navdihnila romantična notranja arhitektura in pogled na vrtne skulpture antičnih boginj. Za ljubitelje aktivnih počitnic pridejo v poštev smučarski centri, ribolov v kristalno čistih jezerih in vožnja z jahto.

Lev

Češka je velika atrakcija za turiste z vsega sveta. Čudovita arhitektura, okusno pivo – je treba še kaj več za dober dopust?

Češka je pravi raj za popotnike. Tu se najdejo namestitve za vsak žep, možnosti izbire raznovrstnih dejavnosti in številne kulinarične posebnosti. Pa s tem ne mislimo le na glavno mesto Prago.

V Pardubicah lahko stavite na konjske dirke, se sprostite v bazenih z naravno mineralno vodo v Karlovyh Varyh ali pa si omislite deskanje na vodi v jezeru Lipno.

V tej deželi vam ne manjka razvedrila. Gotovo se bodo tega potovanja najbolj razveselili pravi levji gurmani, ki bodo uživali ob pokušinah lokalnih vrst piva in izbirali med najboljšim.

Strelec

Toledo je mesto, ki velja za pravi španski nacionalni spomenik. S svojim srednjeveškim pridihom je vsaka uličica muzej zase.

Toledo je pravo duhovno središče Španije. V njem se bohoti katedrala, okrašena s slikarskimi mojstrovinami velikih umetnikov, kot so Francisco de Goya, Tizian, Valazquez, van Dyck, Raphael in Rubens. Drugi veličastni biser tega mogočnega mesta je kraljeva palača Alcazar, ki je vidna prav z vsake točke v mestu.

Po dolgih sprehodih okrog znamenitosti se posladkajte s tipično poslastico – marcipanom, pripravljenem po posebnem receptu. Prijateljem in sorodnikom pa nikar ne pozabite kupiti znamenitih suvenirjev iz črnega emajla.