Destinacije za sanjske počitnice

15. 8. 2012

Sanjarite o sanjski poroki ali mogoče zlati poroki na drugem koncu sveta v prekrasnem naravnem okolju tik ob sinjem morju? Za vas smo zbrali nekaj najbolj čudovitih morskih krajev v neokrnjeni naravi, kjer prirejajo ekskluzivne poroke.

Za primerjavo: pri nas se ob morju lahko razkošno poročite v hotelu Kempinski v Portorožu, www.kempinski.com.

Otok Necker, Britanski Deviški otoki (Karibi)

Lastnik majhnega otoka je znani medijski poslovnež Richard Branson (založba Virgin Records), ki v svoji ponudbi gostom omogoča ekskluzivne poroke in prostor za medene tedne. Na otoku je namestitev za 28 oseb, ki imajo na voljo 14 apartmajev.

Najem vseh apartmajev (great house) stane približno 42.000 evrov na dan (približno 1.500 evrov na osebo). V to so všteti dve zasebni plaži, bazeni, tenis igrišča, sapo jemajoči razgledi, osebni kuhar, veliko športne opreme ter kar 60 članov osebja.

Poroka vas bo stala še dodatnih 6 do 9 tisoč evrov. Apartma za mladoporočenca stane približno 20 tisoč evrov na teden. Lani poleti je tako imenovana great house zaradi nevihte zgorela do tal, vendar so hitro zgradili novo.

www.neckerisland.virgin.com

Necker

Hotel Four Seasons na otoku Langkawi, Malezija (Andamansko morje)

Ko se kontrasten pragozd sreča s prvinsko obalo. Uživajte v ekvatorialni klimi ter tropski flori in favni. Resort sestavlja 91 razkošnih paviljonov, apartmajev in vil. Najceneje boste noč preživeli v sobi za dva za približno 500 evrov, poroko pa vas bo stala dodatnih dva tisoč evrov.

www.fourseasons.com

Gora Jade, otok Sv. Lucija (Karibi)

Čudoviti narava in pokrajina ter pisana arhitektura poslopij ekskluzivnega in veličastnega hotelskega resorta obljublja obiskovalcem spektakularen foto album.

Letos poleti, med 1. avgustom in 30. septembrom, vam nudijo brezplačno poroko, če boste pri njih prenočili vsaj pet dni. V tistem času vas bo najcenejša sobana za dva stala približno 750 evrov na noč.

www.jademountain.com

Olowalu Plantation House, otok Maui (Havaji)

Veličasten in dih jemajoči kraj ob Pacifiku, na havajskem romantičnem otoku Maui. Prostor je namenjen izključno porokam brez nastanitve, a z vsem drugim, kar za dogodek potrebujete. Najcenejša triurna poroka med tednom vas bo stala približno 750 evrov.

www.olowaluplantationhouse.com

The Fortress, Šrilanka (Indijski ocean)

Na jugu Šrilanke ob morju sta luksuzni hotel in spa. Nekdanja trdnjava, ki je zgrajena v slogu nekdanjih nizozemskih in portugalskih osvajalcev z motivi Šrilanke, prenovljena v luksuzni hotel s 53 sobami.

Notranjost in okolica hotela ponujata prelepe vrtove ter vrsto bazenov. Soba za dve osebi v takem hotelu vas bo stala – odvisno od sezone – od 400 dolarjev na noč. Nudijo več vrst poročnih ceremonij, ki vas bodo stale med 1.200 in 2.700 evri.

www.fortressresortandspa.com

Maia Resort, Sejšeli (Indijski ocean)

Maia resort

Resort je na polotoku v zasebni lasti z nagrajenimi vrtovi ter popolno naravno harmonijo. Njihovi poročni paketi združujejo evropsko domišljenost ter odtenek orientalskega dobrega okusa.

www.maia.com.sc

Khayangan State, Bali (Indonezija)

'Zlata milja' raja, kjer v luksuznih vilah ob morju ponujajo nebeške pogoje za poroko. Elegantno in zelo zasebno.

www.thekhayangan.com

One&Only Le Saint Géran, Mauritius (Indijski ocean)

Super resort na aristokratskem otoku s popolnim poročnim servisom.

www.oneandonlyresorts.com

Rayavadee, Krabi Marine Park (Tajska)

Izjemen resort v tajskem slogu, kjer organizirajo tako verske kot tudi simbolične poroke.

www.rayavadee.com

Tokoriki Resort, Fidži (južni Tihi ocean)

Eden od najlepših naravnih arhipelagov na svetu obljublja nevesti in ženinu sanjsko poroko v vseh pogledih.

www.tokoriki.com

Iz revije Lisa