Sardinija, kjer se čas ustavi

Sardinija, kjer se čas ustavi (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
24. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Si želite pobegniti nekam, kjer se je malo ustavil čas? Sardinija predstavlja idealno destinacijo za vse, ki si želite spočiti telo in duha.

Sardinija jeseni ponuja drugačno doživetje kot poleti, ko se nanjo zgrnejo množice Italijanov in turistov z vsega sveta, željnih čistega morja in toplega sonca. V štirih dneh smo doživeli in spoznali otok v njegovem običajnem ritmu, brez pretirane gneče v mestih, po zanimivih poteh in plažah. Sardinija je rajsko območje med Korziko in Sicilijo, kjer se čas ustavi, ko uživaš v njeni nepozabni lepoti.

Stintino

je zelo razvijajoče se turistično mestece na zahodnem delu Sardinije. Pogled na morje smaragdne barve nam izvabi vzdih. Na bližnjem Isola dell'Asinara je bila v 19. stoletju kaznilnica, danes pa je otok prazen in zaščiten. Imeli smo priložnost sprehoditi se skozi to očarljivo, nekoč ribiško vasico iz 19. stoletja in zaključiti dan s sardinijskim večerom.

Raj za vse ljubitelje narave in slikovite pokrajine

Otoška pokrajina je zelo razgibana; ravno prav gorata in poraščena, kar omogoča izjemne razglede, ne samo z grebenskih poti in vrhov, ampak tudi med vzponi in spusti.

Osupljive plaže

s finim belim peskom in turkizno kristalnim morjem. Je odlična destinacija za vse, ki želite, da se poletje nikoli ne konča.

La cucina, deležni smo bili tudi njihove tradicionalne večerje

Sardinska kuhinja ne zaostaja za raznolikostjo pokrajine. Veliko izbiro morskih jedi najdete v obalnih regijah, med drugim tudi najboljšega jastoga na svetu. V notranjosti pa bo vaše brbončice razvajala tradicionalna kuhinja, ki vključuje tudi pečenega odojka, merjasca in sardinsko omako. Poleg hrane imajo tudi zelo dolgo vinogradniško tradicijo in izdelujejo močno žganje, med njimi najbolj tradicionalno mirto.

Nemogoče je zajeti vsa doživetja, zato za okus predstavljamo nekaj nepozabnih foto utrinkov.

Pripravila: Petra Rozman, foto: Helena Kermelj

Značke: sardinija